NASCARi autot testinud Valentino Rossi näitas head kiirust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi.
Valentino Rossi. Foto: SCANPIX

Seitsmekordne MotoGP maailmameister Valentino Rossi katsetas elus esmakordselt NASCARi autot ja näitas kohe väga häid ringiaegu.

Rossi tegi Charlotte’i trekil mõned kiiremad ringid Kyle Buschi Toyotaga ning oleks oma parimate ringiaegadega mahtunud seal peetava etapi stardirivi esimesse poolde. «Minu arvates sai ta täitsa hästi hakkama,» kommenteeris Busch, kes on 55 võiduga Nascar Nationwide Seriesi ajaloo edukaim sõitja, ESPNile.

«Ta alustas aeglaselt, mis on normaalne, kuid kogus siis hästi kiirust. Lõpuks näidatud aegadega oleks ta olnud 15 parema piloodi hulgas. Pole paha, arvestades, et see oli tema esimene start selle auto roolis ning ta on harjunud kahel rattal kihutama,» lausus Busch. Rossi läbis lõpuks ringe keskmise kiirusega 185 miili tunnis.

Itaallane ise nentis, et kogemus oli väga nauditav. «Mul on Itaalias ja mujal Euroopas väga palju sõpru, kes NASCARi jälgivad. Midagi sellist ma ootasingi – põnevus, suured kiirused ja vinge kurviläbimise tunne. Trekiseinal haardub auto väga hästi, oled nagu rajale liimitud. Algul oli veidi kummaline, sest raske on otse liikuda, aga mõne ringiga leidsin enesekindluse ja suutsin aina kiirust lisada,» kiitis Rossi.

MotoGP tänavuse hooaja teisel etapil Austini ringrajal lõpetas Rossi sõidu kuuenda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles