NFLi draft üllatuslik esimene ring läbi. Hunti ei valitud.

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt
Margus Hunt Foto: SCANPIX

NFLi tänavuse drafti esimene ring lõppes. Margus Hunt jäi valimata. Homme on teine ja kolmas ring ning siis leiab meie mees endale kindlasti meeskonna.

Drafti algus kulges kenasti, kuid siis algasid üllatused. Need, kes pidanuks esimeste hulgas valitama, lükkusid tahapoole ning väga mitu kindlat esimese ringi valikut peavad ootama homset. Kaarte lõid segamini ka tiimidevahelised valikute vahetused.

18:47

NFLi drafti kõikvõimalikud üritused on kulgenud USAs mitu päeva ja tänagi, varahommikust alates. Parimad noormängijad, kes on võimalikud esimese ringi valikud, nende seas ka Hunt, külastasid New Yorgis asuvat börsi ning osalesid NFLi lasteprogrammi "Play60" treeningul. Muide, too Play60-programm on ülivinge ja ärgitab kõiki lapsi tegema iga päev vähemalt tund aega sporti. Sarnane programm ka Eestisse!

19:34

Vastuseks kommentaarides esitatud küsimusele, kas Hunt ka ketast veel heitma hakkab: ta ise kinnitab, et ei hakka. Samas oleks huvitav teada, kui kaugele lendaks ketas nüüd, kus Hunt on märgatavalt tugevamaks saanud.

19:42

Ameerika jalgpalli läinud kergejõustiklane on kadunud kergejõustiklane. Mullu draftis teisena valitud Washington Redskinsi mängujuht Robert Griffin III jooksis ülikoolis 18aastasena 110 m tõkkeid 13,46 ja 400 m tõkkeid 49,56, millega juhtis 2007. aastal juunioride maailma edetabelit, aga sealtmaalt keskendus ameerika jalgpallile ja teenis juba esimese lepinguga 21 miljonit dollarit. Milleks talle tõkked.

20:34

Esialgsetel andmetel Hunt New Yorgis ja Radio City Music Hallis, kus draft toimub, ei viibi, kuigi talle pakuti seda võimalust. Mees eelistab sündmusi jälgida Dallase kodus koos külla tulnud ema ja õega. Eks sel ole omad põhjused. Pole ju kindel, et Hunt esimeses ringis valitakse, ja siis istu seal, nina norus.

21:22

Asjatundjate viimased prognoosid NFLi ametlikul koduleheküljel Hunti ei soosi. Üheksast spetsialistist vaid kolme arvates valitakse eestlane esimeses ringis ja kõik pakuvad meeskonnaks tänavuse Super Bowli kaotanud San Francisco 49ersit, kel on 31. valik.

22:08

Iseenesest on üsna tõenäoline, et San Francisco võiks Hundi valida - neil on vaja jõulist defensive endi, kes vastaste mängujuhte murraks. Ainult et SF-l on lisaks 31. valikule ka 34. valik. Mis tähendab, et Hunt võidakse võtta ka teises ringis. Samas on Hundist huvitatud ka Super Bowli võitnud Baltimore Ravens (32. valik) ja Jacksonville Jaguars (33.). Seega ei tasu SF-il ehk Hundi valimisega viivitada. Igaüks, kes on mänginud NFLi fantaasiamängu, kus tuleb meeskonda draftida, teab: kui venitad hea mehe valmisega totras lootuses, et teised teda ei võta, siis enamasti kaotad.

22:46

Viimastel tundidel on meedias ja sotsiaalmeedias Hundist juttu küll ja veel. Ilmnes tõsiasi, et New England Patriotsi legendaarne treener Bill Belichick olla eestlase vastu tõsist huvi tundnud. Kehalistel katsetel tulnud ta ligi ja teatanud: "Ah sina oledki see Margus Hunt, kellest ma neli aastat kuulnud olen." Muide, nii mõnigi asjatundja on Patriotsi liigitanud Hundi kosilaste kilda, ja seda esimeses ringis.

22:58

Vastuseks kommentaarides küsitule: kes on tänavuse drafti suurimad staarid?

Suuri staare õigupoolest pole. Või siiski - kolm ründeliini kaitsjat, kes turvavad mängujuhti ehk mängivad Mihkel Roosi positsioonil, oleks valmis kohe uuel hooajal mängu sekkuma. Need on: Luke Joeckel, Eric Fisher ja Lane Johnson, kellest kaks esimest valitakse ilmselt esimese ja teisena.

Püüdjaid (wide receiver) on draftis samuti häid, kuid kas ka väga häid? Räägitakse peamiselt kahest mehest: DeAndre Hopkinsist ja Tavon Austinist.

23:32

Niisiis algab draft kel 3 eesti aja järgi ja siis jätkame. Eesti spordifännidel tuleks hakata harjuma öise ärkvelolekuga, sest neljapäeval ja esmaspäeval mängitakse NFLis üks mäng ja see algab kella 3 kanti öösel. Ning kui Hunt platsil viibib, tuleb seda ju vaadata. Teadmiseks: enamus mänge toimub pühapäeval - suurem osa algab eesti aja järgi kell 20, kolm-neli kohtumist kell 23 ja üks mäng kell 03.20.

03:09

Tere ööd kõigile unetuile. New Yorgi Radio City Music Hall on rahvast pungil täis. NFLi päälik Roger Goodell peab kõnet ja lükkab stopperi käima. Kansas City Chiefsil on kümme minutit aega teha esimene valik.

03:17

KC on valiku teinud, kirjutanud nime paberile, mis tuuakse Goodellile. Eric Fisher! Ründeliini kaitsja, see mees, kes hakkab Hundi vastu mängima.

03:25

Mees räägib, uue tiimi müts peas, et tema eesmärk oligi olla esimene valik. Tohoh! Offensive tackle pole see positsioon, keda esimesena valitakse. Eelmised neli aastat on esimesed olnud mängujuhid.

03:27

Ka teine mees, kes loosi läheb, Jacksonsville'i Jaguarsile, on ründeliini kaitsja, Luke Joeckel.

03:30

Järgmise paari tunni jooksul pole ilmselt loota, et mõni sats Hundi nime paberile kirjutaks. Jõu poolest on meite mees supertegija, aga tehniliselt krobe ja instinktid pole veel välja arenenud.

03:32

Oakland Raidersi kord valida. Sümpaatne meeskond. Asus Los Angeleses aegu tagasi. Muide. LA-s polegi NFLi tiimi. Imelik. 

03:38

Oakland vahetas oma valiku Miami Dolphinsiga, kes valis Dion Jordani. OLB ehk outside linebackeri - kaitsja, kes mängib eesliini taga.

03:39

Mõni NFLi treener arvab, et ka Hunt suudab mängida OLB positsioonil. NY Jetsi treener harjutas isegi Hundiga sel kohal mängu.

03:46

Philadelphia Eaglesi valik: ründeliini kaitsja Lane Johnson. Aina kaitsjad... See ongi tänavuse drafti ime.

03:48

Detroit Lions, kes pidi valima järgmisena, on tige, sest tahtis ise Johnsonit. Kas nüüd lülituvad nad ümber ja valivad äärekaitsja?

03:52

Lions: esimene äärekaitsja läks ära. Ezekiel Ansah.

03:54

Gaanas sündinud poiss, kes alustas jalgpalliga alles 2010. aastal. Keda veel aasta tagasi ei pakutud esimesse ega teisegi ringi. Nagu ka Hunti, muide.

03:57

Cleveland Browns võttis samuti äärekaitsja, Barkevious Mingo.

04:05

Arizona Cardinalsi uus mängija on Jonathan Cooper. Taas kaitsemängija, Guard,

04:12

St. Louis Rams valis esimese niiöelda ründemängija, kelle ülesanne on punkte tuua - püüdja (wide receiver) Tavon Austini.

04:15

Kaheksandana pidi valima Buffalo Bills, kuid ta vahetas oma valiku Ramsile. Äri käib täiega.

04:21

New York Jets võtab Dee Millineri kaitsja (defensive back) mees, kes mängib kaitseliini taga.

04:22

Jets oli või on Hundi üks kosilasi.

04:29

Tennessee Titans, teise Eesti mehe, Mihkel Roosi meeskond, võtab Chance Warmaci, ründeliini kaitsja, guardi, kelle ülesanne on turvata mängujuhti.

04:31

Räägitakse, et Roos räägib eesti keelt küll, aga tal olla miski kihlvedu, et ta seda üldsusele ei demonstreeri. On mis on, Taebla poiss ikkagi.

04:35

San Diego Chargers: D.J. Fluker, jälle ründeliini kaitsja. Küll selle positsiooni mängijail on tänavu lööki. Üsna erakordne. Kusjuures ainsatki mängujuhti pole draftitud, häid mehi lihtsalt pole turul.

04:43

Oakland võttis endale D.J.Haydeni, tagakaitsja (cornerback).

04:44

Nüüd on taas Jetsi valik. Kas minnakse Hundi jahile? Mida see peatreener Rex Ryan muidu Dallases meie meest vaatamas käis?

04:47

Ei Hunti, defensive küll, aga mitte end, aga tackle - Sheldon Richardson. Aga ka tema ülesanne on vastaste mängujuhti murda teatud juhtudel.

04:54

Carolina Panthers võttis samuti kaitseliini mängija Star Lotulelei, defensive tackle.

04:55

Kaitseliini mängijaid, kelle reiting on Hundi omast kõrgem, on ikka veel saadaval. Aga üllatusi võib alati sündida.

05:00

New Orleans Sains, ja taas kaitsja, vabakaitsja, libero ehk free safety Kenny Vaccaro.

05:04

Rünnakuga võidetakse mänge, kaitsega karikaid. Nii räägitakse. Aga tegelikkus? Kui head mängujuhti pole, pühi Super Bowlist suu puhtaks.

05:05

Nonii, esimene quarterback läks loosi. Buffalo Bills valis E.J. Manueli.

05:09

Pool drafti esimesest ringist on läbi.

05:11

Nonii, taas mindi kaitsjate kallale. Pittsburgh Steelers võttis outside linebackeri Jarvis Jonesi.

05:14

San Francisco 49ers valib nüüd, vahetas endale 18. valiku. Äkki Hunt?

05:15

Ei Hunti selle valikuga, vaid free safety Eric Reid.

05:17

Väike selgitus: free safety positsiooni teine nimetus on defensive back ehk mees mängib kaitse eesliini taga.

05:20

New York Giants võtab ründeliini kaitsja Justin Pughi.

05:23

Nüüd on ilmselt väike paus Hundi suhtes ja 23. valikust läheb põnevaks, sest algavad tiimid, kes tahaksid või vähemalt võiksid eestlase värvata: Minnesota, Indianapolis, taas Minnesota, Green Bay...

05:32

Chicago Bears: Kyle Long, ründeliini kaitsja.

05:37

Cincinnati Bengals valis ründaja, õigemini poolründaja, tight endi Tyler Eiferdi. Selle positsiooni mängija on kaitsta mängujuhti, teha vastaste kaitsesse auke, aga ka palli püüda ja touchdowne teha.

05:41

St.Louis Rams vahetas oma koha Atlanta Falconsiga, Falcons andis vastu 30., 92. ja 198. valiku, sai Ramsilt vastu 22. valiku pluss 7. ringi valiku aastal 2015. Vaat niisugune äri.

05:42

Falcons võttis tagakaitsja Desmond Trufanti. Kaitsjad möllavad!!!!

05:47

Minnesota võttis kaitseliini mehe küll, aga Sharrif Floydi.

05:51

Hundi seis kisub hapuks. Häid defensive ende on valimata: Cornellius Carradine, Björn Werner, Datone Jones...

05:54

Indianapolis Colts võttis Björn Werneri, sakslase, defensive endi. Uuriti ka Hunti, aga kui Werner on saadaval, siis eelistati teda.

05:54

Kahju, Colts on äge sats, tulevikutegija.

05:56

Mõistagi ei võtnud Vikings järgmise valikuga defensive endi, vaid tagakaitsja Xavier Rhodesi.

05:58

Kurja! Green Bay valis DE, aga Datone Jonesi. Kurb, Packers on hea meeskond.

06:01

Hundi võimalikke värbajaid on siiski jäänud: Denver Broncos, New England Patriots, Dallas Cowboys ja miks mitte Super Bowli võitja Baltimore Ravens.

06:09

Houston Texans leidis, et neil on vaja püüdjat, wide receiverit ja valisid DeAndre Hopkinsi.

06:15

Denver Broncos võttis kaitsja Sylvester Williamsi.

06:16

Kell käib nüüd Patriotsile. Hunt?

06:19

Ei, Patriots vahetas valiku Vikingsile, kel on see kolmas esimese ringi valik.

06:20

Pagan, Vikings ajab oma vahetustega kõik sassi!

06:24

Vikings võttis püüdja, wide receiveri Cordarrelle Pattersoni, sest nad kaotasid vaba agendina Percy Harvini.

06:26

Asjatundjad arvavad, et anti liiga palju Pattersoni eest - Vikingsi 2.,3.,4. ja 7. ringi valik läks siis Patriotsile.

06:27

Jäänud on kaks tiimi, kes võiksid Hundi valida - Cowboys ja Ravens.

06:30

St.Louis Rams võttis endale kaitsja outside linebackeri Alec Ogletree.

06:36

Dallas eelistas tsentrit Travis Fredericki. Asjatundjad on imestunud, säärast otsust ei oodatud. Jääb tänane viimane valik, Ravensil.

06:44

Ravens võttis kaitsja, safety, Matt Elami. Sellega on esimene ring läbi, Hunt töökohta ei leidnud, kuid paljud teisedki, keda eeldati, jäid valimata.

06:44

Homme siis uuesti. Küll Hunt endale kodu leiab.

18:47

NFLi drafti kõikvõimalikud üritused on kulgenud USAs mitu päeva ja tänagi, varahommikust alates. Parimad noormängijad, kes on võimalikud esimese ringi valikud, nende seas ka Hunt, külastasid New Yorgis asuvat börsi ning osalesid NFLi lasteprogrammi "Play60" treeningul. Muide, too Play60-programm on ülivinge ja ärgitab kõiki lapsi tegema iga päev vähemalt tund aega sporti. Sarnane programm ka Eestisse!

 
 
19:34

Vastuseks kommentaarides esitatud küsimusele, kas Hunt ka ketast veel heitma hakkab: ta ise kinnitab, et ei hakka. Samas oleks huvitav teada, kui kaugele lendaks ketas nüüd, kus Hunt on märgatavalt tugevamaks saanud.

 
 
19:42

Ameerika jalgpalli läinud kergejõustiklane on kadunud kergejõustiklane. Mullu draftis teisena valitud Washington Redskinsi mängujuht Robert Griffin III jooksis ülikoolis 18aastasena 110 m tõkkeid 13,46 ja 400 m tõkkeid 49,56, millega juhtis 2007. aastal juunioride maailma edetabelit, aga sealtmaalt keskendus ameerika jalgpallile ja teenis juba esimese lepinguga 21 miljonit dollarit. Milleks talle tõkked.

 
 
20:34

Esialgsetel andmetel Hunt New Yorgis ja Radio City Music Hallis, kus draft toimub, ei viibi, kuigi talle pakuti seda võimalust. Mees eelistab sündmusi jälgida Dallase kodus koos külla tulnud ema ja õega. Eks sel ole omad põhjused. Pole ju kindel, et Hunt esimeses ringis valitakse, ja siis istu seal, nina norus.

 
 
21:22

Asjatundjate viimased prognoosid NFLi ametlikul koduleheküljel Hunti ei soosi. Üheksast spetsialistist vaid kolme arvates valitakse eestlane esimeses ringis ja kõik pakuvad meeskonnaks tänavuse Super Bowli kaotanud San Francisco 49ersit, kel on 31. valik.

 
 
22:08

Iseenesest on üsna tõenäoline, et San Francisco võiks Hundi valida - neil on vaja jõulist defensive endi, kes vastaste mängujuhte murraks. Ainult et SF-l on lisaks 31. valikule ka 34. valik. Mis tähendab, et Hunt võidakse võtta ka teises ringis. Samas on Hundist huvitatud ka Super Bowli võitnud Baltimore Ravens (32. valik) ja Jacksonville Jaguars (33.). Seega ei tasu SF-il ehk Hundi valimisega viivitada. Igaüks, kes on mänginud NFLi fantaasiamängu, kus tuleb meeskonda draftida, teab: kui venitad hea mehe valmisega totras lootuses, et teised teda ei võta, siis enamasti kaotad.

 
 
22:46

Viimastel tundidel on meedias ja sotsiaalmeedias Hundist juttu küll ja veel. Ilmnes tõsiasi, et New England Patriotsi legendaarne treener Bill Belichick olla eestlase vastu tõsist huvi tundnud. Kehalistel katsetel tulnud ta ligi ja teatanud: "Ah sina oledki see Margus Hunt, kellest ma neli aastat kuulnud olen." Muide, nii mõnigi asjatundja on Patriotsi liigitanud Hundi kosilaste kilda, ja seda esimeses ringis.

 
 
22:58

Vastuseks kommentaarides küsitule: kes on tänavuse drafti suurimad staarid?

Suuri staare õigupoolest pole. Või siiski - kolm ründeliini kaitsjat, kes turvavad mängujuhti ehk mängivad Mihkel Roosi positsioonil, oleks valmis kohe uuel hooajal mängu sekkuma. Need on: Luke Joeckel, Eric Fisher ja Lane Johnson, kellest kaks esimest valitakse ilmselt esimese ja teisena.

Püüdjaid (wide receiver) on draftis samuti häid, kuid kas ka väga häid? Räägitakse peamiselt kahest mehest: DeAndre Hopkinsist ja Tavon Austinist.

 
 
23:32

Niisiis algab draft kel 3 eesti aja järgi ja siis jätkame. Eesti spordifännidel tuleks hakata harjuma öise ärkvelolekuga, sest neljapäeval ja esmaspäeval mängitakse NFLis üks mäng ja see algab kella 3 kanti öösel. Ning kui Hunt platsil viibib, tuleb seda ju vaadata. Teadmiseks: enamus mänge toimub pühapäeval - suurem osa algab eesti aja järgi kell 20, kolm-neli kohtumist kell 23 ja üks mäng kell 03.20.

 
 
18:47

NFLi drafti kõikvõimalikud üritused on kulgenud USAs mitu päeva ja tänagi, varahommikust alates. Parimad noormängijad, kes on võimalikud esimese ringi valikud, nende seas ka Hunt, külastasid New Yorgis asuvat börsi ning osalesid NFLi lasteprogrammi "Play60" treeningul. Muide, too Play60-programm on ülivinge ja ärgitab kõiki lapsi tegema iga päev vähemalt tund aega sporti. Sarnane programm ka Eestisse!

 
 
19:34

Vastuseks kommentaarides esitatud küsimusele, kas Hunt ka ketast veel heitma hakkab: ta ise kinnitab, et ei hakka. Samas oleks huvitav teada, kui kaugele lendaks ketas nüüd, kus Hunt on märgatavalt tugevamaks saanud.

 
 
19:42

Ameerika jalgpalli läinud kergejõustiklane on kadunud kergejõustiklane. Mullu draftis teisena valitud Washington Redskinsi mängujuht Robert Griffin III jooksis ülikoolis 18aastasena 110 m tõkkeid 13,46 ja 400 m tõkkeid 49,56, millega juhtis 2007. aastal juunioride maailma edetabelit, aga sealtmaalt keskendus ameerika jalgpallile ja teenis juba esimese lepinguga 21 miljonit dollarit. Milleks talle tõkked.

 
 
20:34

Esialgsetel andmetel Hunt New Yorgis ja Radio City Music Hallis, kus draft toimub, ei viibi, kuigi talle pakuti seda võimalust. Mees eelistab sündmusi jälgida Dallase kodus koos külla tulnud ema ja õega. Eks sel ole omad põhjused. Pole ju kindel, et Hunt esimeses ringis valitakse, ja siis istu seal, nina norus.

 
 
21:22

Asjatundjate viimased prognoosid NFLi ametlikul koduleheküljel Hunti ei soosi. Üheksast spetsialistist vaid kolme arvates valitakse eestlane esimeses ringis ja kõik pakuvad meeskonnaks tänavuse Super Bowli kaotanud San Francisco 49ersit, kel on 31. valik.

 
 
22:08

Iseenesest on üsna tõenäoline, et San Francisco võiks Hundi valida - neil on vaja jõulist defensive endi, kes vastaste mängujuhte murraks. Ainult et SF-l on lisaks 31. valikule ka 34. valik. Mis tähendab, et Hunt võidakse võtta ka teises ringis. Samas on Hundist huvitatud ka Super Bowli võitnud Baltimore Ravens (32. valik) ja Jacksonville Jaguars (33.). Seega ei tasu SF-il ehk Hundi valimisega viivitada. Igaüks, kes on mänginud NFLi fantaasiamängu, kus tuleb meeskonda draftida, teab: kui venitad hea mehe valmisega totras lootuses, et teised teda ei võta, siis enamasti kaotad.

 
 
22:46

Viimastel tundidel on meedias ja sotsiaalmeedias Hundist juttu küll ja veel. Ilmnes tõsiasi, et New England Patriotsi legendaarne treener Bill Belichick olla eestlase vastu tõsist huvi tundnud. Kehalistel katsetel tulnud ta ligi ja teatanud: "Ah sina oledki see Margus Hunt, kellest ma neli aastat kuulnud olen." Muide, nii mõnigi asjatundja on Patriotsi liigitanud Hundi kosilaste kilda, ja seda esimeses ringis.

 
 
22:58

Vastuseks kommentaarides küsitule: kes on tänavuse drafti suurimad staarid?

Suuri staare õigupoolest pole. Või siiski - kolm ründeliini kaitsjat, kes turvavad mängujuhti ehk mängivad Mihkel Roosi positsioonil, oleks valmis kohe uuel hooajal mängu sekkuma. Need on: Luke Joeckel, Eric Fisher ja Lane Johnson, kellest kaks esimest valitakse ilmselt esimese ja teisena.

Püüdjaid (wide receiver) on draftis samuti häid, kuid kas ka väga häid? Räägitakse peamiselt kahest mehest: DeAndre Hopkinsist ja Tavon Austinist.

 
 
23:32

Niisiis algab draft kel 3 eesti aja järgi ja siis jätkame. Eesti spordifännidel tuleks hakata harjuma öise ärkvelolekuga, sest neljapäeval ja esmaspäeval mängitakse NFLis üks mäng ja see algab kella 3 kanti öösel. Ning kui Hunt platsil viibib, tuleb seda ju vaadata. Teadmiseks: enamus mänge toimub pühapäeval - suurem osa algab eesti aja järgi kell 20, kolm-neli kohtumist kell 23 ja üks mäng kell 03.20.

 
 

USA spordifännide kevadine suurpäev, kui toimub NFLi draft, on kätte jõudnud. Eesti aja järgi kell 3 öösel pannakse stopperid käima ning järgneva kümne minuti jooksul peab mullune kehvim tiim Kansas City Chiefs endale mängumehe välja valima. Ja siis järgmine tiim, ja järgmine ning nii 32 korda järjest. Nende seas, keda valitakse, on ka Eestimaine äärekaitsja Margus Hunt. Kas keegi ta esimeses ringis üles nopib, on hommikuks teada. Postimehe spordiajakirjanik jälgib protsessi algusest lõpuni ning edastab olulised sündmused lugejateni. Püsige lainel!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles