Eesti läbi aegade üks edukamaid naissõudjaid Kaisa Pajusalu vahetab treenerit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu
Kaisa Pajusalu Foto: Fred Killing

Mullune Euroopa meistrivõistluste pronksmedallist, läbi aegade üks edukamaid Eesti naissõudjaid Kaisa Pajusalu otsustas treenerit vahetada.

2001. aasta augustis Pärnu Sõudekeskus Kalevis treenerite Ulvi ja Roman Lutoškini käe all sõudmistreeninguid alustanud Pajusalu on Eestile toonud hulgaliselt noorte tiitlivõistluste medaleid ning saavutanud paaril viimasel aastal edu täiskasvanute klassis, vahendab Eesti Sõudeliidu kodulehekülg.

Naasnud tänavuse hooaja alguses Uus-Meremaalt pikast ja edukast treeninglaagrist, kus teda juhendas maailmakuulus Richard Tonks, mõistis eestlanna, et täielikuks tippu pürgimiseks on vaja otsustavat elumuudatust, mis esmalt tähendab juhendaja vahetamist.

«Koos treeneritega oleme saavutanud rahvusvahelise taseme, ent astumaks eliiti, on vaja teha samm edasi. Naastes Uus-Meremaa treeninglaagrist, sai selgeks, et aeg on edasi liikuda. Tippspordis on see tavaline nähtus, et tuleb aeg, kui on vaja keskkonda ning treenereid vahetada. Nüüd jõudsime ka meie otsuseni ühine tee lõpetada,» märkis Pajusalu sõudeliidule saadetud avalduses.

«Omalt poolt olen tänulik oma treeneritele. Samas olen ka tänulik kõigile neile, kes uskusid ja panustasid meie koostöösse. Medalite taga ei seisa kunagi sportlane üksinda,» lisas ta.

Pajusalu liitub nüüdsest Matti Killingu grupiga, kus harjutavad ka Eestile medaleid võitnud Allar Raja ja Kaspar Taimsoo. Juba mai lõpus võistleb koondislane Hispaanias Sevillas Euroopa meistrivõistlustel. Tõenäoliselt siirdub pärnulanna hilissügisel taas Uus-Meremaale harjutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles