Barcelona võitis kummalise stsenaariumiga otsustava veerandfinaali

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona leedulasest vanameister Šarunas Jasikevicius mängib mööda Ruko Ukicist.
Barcelona leedulasest vanameister Šarunas Jasikevicius mängib mööda Ruko Ukicist. Foto: AFP / Scanpix

Barcelona korvpallimeeskond püsis Euroliiga veerandfinaalseeria otsustavas viiendas mängus Ateena Panathinaikose vastu üle seitsme minuti kuival, kuid suutis koduväljakul peetud kohtumise siiski võita 64:53. Seeria võit 3:2 viis Hispaania klubi Euroliiga poolfinaali.

Kaks Euroopa absoluutset tippklubi ei näidanud sisuliselt elu ja surma peale käinud kohtumises ilusat korvpalli. Mõlema meeskonna märksõnaks oli kaitsemäng. Tõsi, esimesel veerandajal lustisid Barcelona pallurid täie jõuga ja viskasid kümne minutiga 28 punkti.

Veel teise veerandaja keskel paisus nende edu 18-punktiliseks, ent see ei tähendanud veel võitu. Visalt võidelnud Panathinaikos tuli järgi ja mõni minut enne lõppu jõuti kuue silma kaugusele. Sellesse perioodi jäi ka Barcelona pikk korvipõud. Otsustaval hetkel sopsas aga kolmesega Marchelinho Huertas, kaks vabaviset lisas Šarunas Jasikevicius ning mäng oli tehtud.

Juan Carlos Navarro tõi võitjatele 15 punkti, Huertase arvele jäi 10 silma. Panathinaikose suurim korvikütt oli Stephane Lasme 16 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles