Raplal jäi jõusaalist tulnud Kalev napilt alistamata

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla pallurid Andre Pärn (nr 35), Rauno Nurger ja Illimar Pilk on võtnud Kalevi tsentri Frank Elegari oma piiramisrõngasse.
Rapla pallurid Andre Pärn (nr 35), Rauno Nurger ja Illimar Pilk on võtnud Kalevi tsentri Frank Elegari oma piiramisrõngasse. Foto: Peeter Langovits

Rapla tegi eilsest korvpalli meistriliiga poolfinaalide avavaatusest õige poolfinaali. Nad küll kaotasid Kalev/Cramole 60:63, ent suurüllatus oli õhus. Martin Dorbekul oli sekund enne lõpuvilet võimalus kolmese joone tagant visata, kuid pall põrkas rõngasse. Kalevi pallurid võisid pääsemise üle rõõmustada, Rapla meeste hinge jäi vaatamata ilusale sooritusele mõru mekk.

«Tulime siia võitlema ja võitma, seepärast polnud minu jaoks üllatus, et mäng nii kulges,» lausus Rapla TYCO peatreener Indrek Ruut. «Tegime hea mängu, maksimumtulemusest jäi puudu ainult võit!»

Kalev mängis vaatamata võidule kehvasti, kuid sellele on ka seletus. Pärast kiirelt lõppenud veerandfinaalseeriat Tallinna Kaleviga sõideti treeningulaagrisse Lõuna-Eestisse, kus peamist tähelepanu pöörati füüsilisele treeningule. Pall jäi aga planeeritult unarusse.

«Eeldasin, et tuleb raske mäng, kuid ma ei saanud seda enne seeria algust välja öelda,» lausus Kalevi peatreener Alar Varrak. «Plaan ongi selline, et oleme praegu augus ja hakkame sealt vaikselt üles tulema. Usun, et nädala või pooleteise pärast oleme juba heas seisus. Kuid vaatamata kõigele peaks meie meeskond olema Raplast parem rohkem kui kolme punktiga.»

Meeskondi kõrvutades pole kahtlust, et tiitlikaitsja staatuses Kalev on ülekaalus. Rapla suutis aga eile tänu väga heale kaitsemängule jõuvahekordi muuta. Nende plaan oli selge: vastast tuleb suruda sisuliselt üle väljaku ja Kalevi pikkadel ei tohi lasta korvi all laamendada. Kohati saadi sellega hiilgavalt hakkama.

«Ütlesin enne mängu oma meestele, et täna on kaklus lubatud… Muidugi ei tähenda see seda, et tuled platsile ja hakkad kedagi lööma, kuid Kalev pidi saama kõik oma korvid läbi valu ja pisarate,» selgitas Ruut oma meeskonna taktikat. Seejuures suutsid Rapla pikkadest täita treeneri korraldusi paremini just noored Rauno Nurger ja Kristjan Voolaid. Harjumuspäraselt põhi­tsentri rolli täitev Raido Ringmets jäi aga vea tegemisel paar korda hiljaks ja Ruut istutas ta varumeeste pingile.

Meeskonnad kohtuvad uuesti esmaspäeval ja siis on võõrustajaks Rapla. «Enne tänast (eilset – toim) mängu arvasin, et kui saame siin paki, siis on meie parim võimalus Rap­las, aga nüüd … Usun, et Kalev sai aru, et lihtsat jalutuskäiku neil siin seerias ei tule,» rääkis Ruut.

Varrak oli siiski optimistlik. «Rapla meeskond kasutas küll ära need mängijad, kes neil on, ja aktiivne kaitse oli meie jaoks harjumatu, kuid olen veendunud, et mida mäng edasi, seda paremaks peaksime minema.»


Korvpall

Eesti meistriliiga poolfinaalseeria

Kalev/Cramo – Rapla 63:60

Kalev: Abbott 17 p, Elegar 15 p + 21 lp, Kajupank 10 p, Sokk 6 p, Fall 6 p, Wilkinson 5 p, Dorbek 2 p, Keerles 2 p.

Rapla: Pilk 13 p, Laane 10 p, Pärn 8 p, Dorbek 7 p, Voolaid 7 p, Nurger 7 p, Paasoja 4 p, Soo 2 p, Ringmets 2 p.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles