Kullamäe: pampersid jäid seekord kuivaks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Ingram vedas Rocki kohe käima, Kaido Saksa panusest jäi aga Tarva jaoks väheks.
Justin Ingram vedas Rocki kohe käima, Kaido Saksa panusest jäi aga Tarva jaoks väheks. Foto: Margus Ansu

«Mul on hea meel, et pampersid jäid kuivaks. Saan neid ka järgmine mäng kasutada, nii tuleb odavam,» torkas Tartu Rocki korvpalliklubi peatreener Gert Kullamäe pärast Eesti meistriliiga poolfinaali avamängus Rakvere Tarva üle saadud seljavõitu. Kullamäe viitas mõned päevad tagasi Tarva peatreeneri Andres Sõbra öeldule, et Rocki treenerid peaksid endale poolfinaalide ajaks paki pamperseid muretsema. Sellised naljad käivad ühe tõelise play-off-seeria juurde.


 

Kullamäe sõnul polnud tal põhjust muretsemiseks mängu eel ega ka mängu ajal. Ta teadis, et meeskond on viimasel ajal hästi treeninud ja hooaja otsustavamateks mängudeks valmis. Sõber oli siiski veidike teist meelt. «Nad (Rock – toim) olid alguses täitsa närvis ja esimesed 20 minutit käis tõeline thriller. Aga hakkasime ise tõmblema ja ei pannud omi asju ära,» hindas Rakvere loots mängu algust. «No kui Andres nii arvab, küllap siis nii ka oli,» kostis Kullamäe seepeale naerdes.

Hinnangud võivad olla erinevad, kuid esimesel poolajal püsis Tarvas tõesti mängus. Rock oli küll pisut üle, kuid mitte otsustavalt ning vaheajale minnes oli väljakuperemeeste edu vaid viis silma. Otsustavaks sai kolmanda veerandaja algus, kui Rock harutas Tarva maa-ala kaitse üksipulgi lahti ja viskas ühe korvi teise järel. Tarva rünnakud jooksid aga järjest liiva. Vahe kärises kiiresti rohkem kui 20-punktiliseks. Neljas veerandaeg oli juba puhtalt vormistamise küsimus.

«Alustame iga veerandaega maa-ala kaitsega, et vastasel oleks raskem rütmi saavutada, kuid Rock sai sellest hästi jagu. Meie tsenter Anthony Stewart ei saanud vahepeal üldse aru, mis toimub,» rääkis Sõber. Kullamäe sõnul olid nad aga Tarva sellise kaitse vastu spetsiaalselt valmistunud. «Teadsime, et see on Tarva üks relvadest. Neil oleks väga raske meie vastu terve kohtumise jooksul mees-mehe kaitset mängida,» märkis ta.

Rock pani veel ühe asjaga täkkesse – Silver Leppik ja Kristo Saage survestasid Tarva mängujuhti Reimo Tamme nii kõvasti, et rakverelaste liider ei saanud tavapäraselt särada. Sama hästi saadi hakkama ka Juris Umbraškoga, kes esimesel poolajal pääses viskele vaid ühe korra.

Taktikalistest käikudest enam pidas Kullamäe oluliseks aga meeskonna agressiivsust. «Ma ei harrasta siin Eestis erilisi taktikalisi mänge, peamine on see, et mehed mängiks kirega ja agressiivselt,» nentis ta. «Püüdsin anda kõigile mänguaega, et mehi rütmis hoida, ja ma ei saa öelda, et keegi oleks platsil midagi ära rikkunud.» Üks asi kriipis siiski Kullamäe hinge – Maris Laksal lubati visata 26 punkti. «Vaatame selle asja laupäeval üle ja teeme korrektiivid,» lubas ta.

Pärast kolmanda veerand­aja mõõna juba rahulikult pingiotsal istunud Sõber tunnistas, et nähes terve hooaja kummitanud probleeme, tõmbas see emotsioone vähemaks. «Kaitses läbi lastud vastased, Tamme mööda läinud vabavisked, kohe mängu alguses tehtud rumalad pallikaotused… need on asjad, mida ei tohi sellises mängus endale lubada,» lausus ta. «Tamm ja Saks on küll Eesti meistrid, ent siis istusid nad seal, kus praegu meie füsioterapeut. Nüüd peavad nad aga ise pereisadena tegutsema. Rockil pani Justin Ingram esimesel veerandajal 11 punkti, kuid meil sellist meest polnud.»

Juba pühapäeval kohtutakse uuesti ning Sõber usub, et koduväljakul on Tarval Ro­cki alistamiseks kõik võimalused olemas.


Eesti meistriliiga

Poolfinaali esimene mäng

TÜ/Rock – Rakvere Tarvas 94:77

•    Toome 20 p + 12 lp, Kurbas 14 p, Ingram 13 p, Doronin 10 p, Dimsa 8 p, Kriisa 8 p, Saage 8 p, Neljubov 6 p, Leppik 3 p, Eichfuss 2 p, Veideman 2 p

•    Laksa 26 p, Stewart 12 p, Raley-Ross 10 p, Saks 9 p, Tamm 9 p, Umbraško 8 p, Metsalu 2 p, Schleicher 1 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles