Hunti ootavad ees legendaarne pesapallilinn, suur staadion ja pikad traditsioonid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Browni nimeline staadion on Cincinnati Bengalsi koduks
Paul Browni nimeline staadion on Cincinnati Bengalsi koduks Foto: Wikipedia.org

Kindlasti on paljudes ameerika jalgpalliga mitte nii hästi kursis olevates spordisõprades tekkinud küsimus, mis meeskond see Cincinnati Bengals üldse on. Algaval hooajal hakkavad paljud meist veetma unetuid öid, et vaadata, kuidas läheb selles meeskonnas eestlasel Margus Hundil.

Bengals loodi 1968. aastal ja meeskonna värvideks on must, oranž ja valge. Neli aastat hiljem liituti profiliiga NFLiga ja jõuti kohe ka play offi, kuid võit jäi tulemata. Super Bowlil on mängitud kahel korral (1981. ja 1988. aastal), kuid mõlemal korral on tunnistatud vastaste paremust. Viimasel ajal on näidatud aga head vormi, sest viimasest neljast aastast on play-offis mängitud kolmel korral.

Kodumänge hakkab Margus Hunt mängima 2000. aastal avatud Paul Browni staadionil, mis mahutab üle 65 000 inimese. Brown oli legendaane endine ameerika jalgpalli treener, kes oli Bengalsi meekonna asutaja. 1968. aastal pani ta meeskonna nimeks just Bengals, sest 1930ndatel aastetel oli samanimeline meeskond Cincinnatis juba tegutsenud.

Bengalsi meeskonna jaoks olid rasked ajad 1990ndatel aastatel, kui ei jõutud kordagi play-offi. Alles 2005. aastal suudeti taas oma mäng leida ja sellest ajast alates on klubi olnud pigem tõusuteel.

Cincinnati on Ohios asuv linn, kus elab ligi 300 000 inimest. Linnas tegutseb lisaks jalgpallimeeskonnale ka legendaarne pesapallimeeskond Reds. Oma nime sai klubi USA esimese profesionaalse pesapalliklubi Cincinnati Red Stockingsi järgi, mis asutati juba 1869. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles