Kaurit ja Kahro olid uue motokrossisarja avavõistlusel võidukad

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu motokrossi start
Maardu motokrossi start Foto: Martin Mand

Maardus täna sõidetud Tallinn Open motokross oli uue motokrossisarja TOP 200 avaetapiks. Kokku oli stardis pea 130 võistlejat ja sõidud liivasel Maardu rajal olid kõikides klassides põnevad. Kuna uues sarjas on sõitjad klassidesse jagatud nende reaalse kiiruse järgi, siis sai näha mitmeid põnevaid lahinguid.

TOP 200 on motokrossi sari nn suurtele kaherattalistele krossitsiklitele ja see asendab seni peetud Eesti karikavõistlusi ja MX hobby võistlussarju. TOP 200 võistlejad on jagatud viide stardigruppi. Kõige aluseks on sõitjate kiirus ja jooksvat edetabelit koostab Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni krossikomisjon.

Kiireimad klassid on TOP 200 sarjas MX1 ja MX2, kus Tallinn Openil oli välja pandud 1000 euro suurune auhinnafond. MX1 klassis sai esimeses sõidus kõige paremini minema Ardo Kaurit (AYR Racing Team, Yamaha), kuid õige pea võttis juhtimise üle Juss Laansoo (AKR KTM Racing, KTM), kes sõidu üsna kindlalt võitis. AKR KTM Racing meeskonnale tagas kaksikvõidu Heido Havam, kes suutis selja taga hoida teda viimastel ringidel kõvasti rünnanud Andero Lusbot (Kagu MK, Suzuki). Teises sõidus kordus alguses sama stsenaarium, esmalt oli ees Kaurit, kellest peagi möödus Laansoo. Kuid siis sai Kaurit taas hoo üles ja möödus Laansoost, kelle hoog peale seda rauges ning ta oli sunnitud sõidu katkestamine, põhjuseks sidur. Kauriti selja taga kihutas Indrek Mägi (Saku MK, Kawasaki), kuid Kauritile ta ohtlikuks ei saanud. Kolmanda ja neljanda koha heitluses suutis Andero Lusbo edestada Jüri Triisat (Redmoto Honda Racing, Honda). Etapi kokkuvõttes kogusid Kaurit, Mägi ja Lusbo sama punktisumma, otsustavaks said teise sõidu kohad ja etapivõit Kauritile Mägi ja Lusbo ees. 

MX2 klassis oli väga heas hoos Erki Kahro (Yamamoto RC, Yamaha), kes võitis vägagi kindlalt mõlemad sõidud. Avasõidus lõpetasid tema järel Edik Kuusk (Saku MK, Kawasaki) ja Kristjan Rätsep (Redmoto Honda Racing, Honda). Teises sõidus tõusis teisele kohale aga tänavu MX2 klassis esimest aastat sõitev Rain Koch (Jakoch Racing, Yamaha), kelle avasõit ebaõnnestus, kui ta lõpetas viiendana. Sõidu kolmas oli Kristjan Rätsep. Etapivõit kindlalt Kahrole, teine Kuusk ja kolmas Rätsep. 

MX B klassis oli mõlemas sõidus üsna kindlalt kiireim Kristjan Pilv (Roosna-Alliku MK), kelle järel avasõidus lõpetas teisena Roy Puuström (Redmoto Honda Racing, Honda). Avasõidu kolmas oli Urmel Kelder (Kawasaki). Teises sõidus pidasid Pilve selja taga maha hea lahingu klubikaaslased Redmoto Honda Racing meeskonnast, Tiit Tippel suutis korra Puuströmist mööduda, kuid peagi võttis Puuström oma ja lõpetas sõidu teisena, Tippel kolmas. Ka kokkuvõttes oli võitja Pilv, teine Puuström ja kolmas Tippel.

MX C klassis jagus mõlemasse sõitu kuhjaga sündmusi. Avasõidus püsis terve sõidu liidrikohal Taivo Tilk (Motodepoo Team Green, Kawasaki), kelle järel teisena lõpetas Margus Kiil (Saaremaa MK, KTM). Kolmas oli Kristjan Robas (MK Tallinn, Yamaha). Teises sõidus valitses aga Rivo Kaju (Viljandi VMK, Honda), kelle järel sai teise koha Jens Udras (Pärnu MC, Honda) ja kolmas oli Claus-Oliver Pajuri (Honda, Saku MK). Kokkuvõttes sai etapivõidu Kaju, teine Udras ja kolmas Pajuri.

MX D klassis võitis mõlemad sõidud Carl-Mattias Räägel (Motoklubi K&K, Yamaha), etapi kokkuvõttes oli teine Jako Tsäko (Sõmerpalu MK, Kawasaki), kes oli sõitudes kolmas ja teine. Kolmas koht selles klassis kuulus Jaanus Kukele (Pärnu MC, Kawasaki), kes oli sõitudes teine ja neljas.

85 cc klassis sai kindla etaivõidu mõlema sõidu võiduga Hardi Roosiorg (Sahkar KTM Racing, KTM), teine etapi kokkuvõttes Marek Künnapas (Energia SK, KTM) ja kolmas Robert Saun (Motoextreme, KTM).

TOP 200 sarjas antakse igal etapil punkte, MX1 ja MX2 klassis on punktisummad ühesugused, mida klass madalamale, seda vähem punkte jagatakse. Nii on peale avaetappi sarja liider Erki Kahro, kellest nelja punkti kaugusele jäävad Ardo Kaurit, Indrek Mägi, Edik Kuusk, Kristjan Rätsep ja Andero Lusbo. TOP 200 sarja teine etapp sõidetakse 1. mail motokrossi Põlva Kevad raames.  

Tallinn Open oli ka Honda Racing Motokrossi Karikas sarja teiseks etapiks. Sarjas, kus saab osaleda HONDA 125cm³ kahetaktilise või 250cm³ neljataktilise krossitsikliga sai võidu Kristjan Rätsep, teine Karl Saat (Redmoto Honda Racing) ja kolmas Raido Nikonorov (Karksi RT). Sarja liider peale kahte etappi on Kristjan Rätsep.

Ardo Kauriti videointervjuu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles