Rannet vigastanud Pupart jääb MM-valikturniirilt kõrvale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Puparti (vasakul) ranne pandi kuuks ajaks kipsi.
Keith Puparti (vasakul) ranne pandi kuuks ajaks kipsi. Foto: Irina Mägi

Eesti võrkpallikoondise jaoks lõppes Kuressaares toimunud linnade karikaturniir väga ebameeldivalt: koondise võtmemängija Keith Pupart vigastas kätt nii rängalt, et kuu aja pärast toimuval MM-valikturniiril jääb tal osalemata.

Turniiril Kuressaaret esindanud Pupart sai vigastada poolfinaalmängus, kui läks kaitses palli päästma nii õnnetult, et lõi randme vastu põrandat. Traumapunkti viidud Puparti käsi pandi seal kipsi ning pühapäeval kinnitas ka doktor Kaspar Rõivassepp Kuressaare arstide diagnoosi – Pupartil on randmeluus mõra, mis sunnib teda vähemalt kuu aega kipsi kandma.

Kuna Eesti koondis peab 24.–26. maini Rakveres MM-valikturniiri, kus vastasteks on Läti, Valgevene ja Taani, tähendab kuuajaline võistluspaus, et Pupartit sellel turniiril mängimas paraku ei näe. «Võtsime täna (eile – toim) ka teise arsti arvamuse ja kahjuks on Keithil mõra väga halvas kohas. 8. mail tehakse uus pilt, aga temaga me kahjuks arvestada ei saa,» lausus koondise peatreener Avo Keel.

Keele sõnul oli mullu Eesti parimaks meesvõrkpalluriks valitud Pupart mees, kelle ümber oli plaanis valikturniiril sobival juhul mängutaktika üles ehitada. Koondise valikusse jääb nüüd nurgaründaja positsioonile neli meest: Martti Juhkami, Andrus Raadik, Martti Rosenblatt ja Jaanus Nõmmsalu. «Need neli meest jäävad, kahjuks on ka Eerik Jago endiselt vigastatud. Robert Täht on hetkel tärniga – tema kaasamine sõltub sellest, kuidas on meie seis ja kuidas tema seis pärast Bulgaarias toimuvat noorte MMi valikturniiri on,» lausus Keel.

Keele sõnul ei tulnud tal mõttesse, et koondise mängijate osalemist Kuressaare turniiril võimalike äparduste ärahoidmise eesmärgil keelama hakata. «See turniir sobis paljudele meestele koondise ettevalmistuse suhtes hästi. Kõigilt tagantjärele targutajatelt paluks edaspidi ennetavat suhtumist – antagu mulle teada, et kolme päeva pärast tuleb Pupartil vigastus. Õnnetus juhtus mänguolukorras, pole midagi parata,» nentis ta. «Tagantjärele tarkus on alati kõige parem. Homme (täna – toim) koguneb treenerite nõukogu, hindame olukorda ja vaatame sellest lähtuvalt, mis võimalused meil nüüd on.»

Kuresaare 450. aastapäevale pühendatud turniiril jättis võidu koju Kuressaare meeskond, alistades finaalis kindlalt 3:0 (23, 19, 17) Pärnu võistkonna. Võitjate parimatena tõid Hindrek Pulk 20 ja Siim Põlluäär 13 punkti, Siim Ennemuist lisas 12 punkti. Pronksimängus sai Rakvere Võrust jagu samuti 3:0 (17, 23, 23). Eesti koondislane Martti Juhkami tõi võitjatele 26 punkti. Turniiri parimaks meesmängijaks valiti Hindrek Pulk, parimaks naismängijaks Anu Ennok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles