Ecclestone jätab vormel-1 viimase meeskonna rahata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja kommertsõiguste omanik Bernie Ecclestone kinnitas, et tänavuse MM-sarja viimane ehk 11. meeskond ei saa sentigi auhinnaraha.

Kuigi vormel-1 sarja auhinnarahad jagatakse traditsiooniliselt esimese kümne meeskonna vahel, on viimase kolme aasta jooksul esikümnest välja jäänud meeskonnad saanud samuti 10 miljonit dollarit. Ecclestone’i sõnul oli aga tegu tema ja Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) ekspresidendi Max Mosley vahelise kokkuleppega, mis enam ei kehti. Mosley viis uuenduse sisse selleks, et ärgitada sarjaga liituma kolme uut tiimi – Marussiat, Caterhami ja tänaseks pankrotti läinud HRTd. Meeskondade vähesuse probleem kerkis üles siis, kui sarjast lahkusid üksteise järel suurtootjad Honda, Toyota ja BMW.

Ecclestone pole aga teinud iial saladust sellest, et näeks parema meelega stardirivis vaid kümmet meeskonda. «Maksame esikümnele, nii on need asjad alati käinud. Meil oli kolm aastat Maxiga eraldi kokkulepe, aga nüüdsest saavad raha esimesed kümme ja ongi kõik,» lausus Ecclestone The Daily Telegraphile.

Mulluse hooaja viimasel ehk 11. kohal lõpetanud Marussia pole seejuures ainsa meeskonnana sõlminud tänavuseks hooajaks Ecclestone’iga kommertsõiguste lepingut. «Neil pole seda, sest nad pole esikümnes,» kommenteeris Ecclestone olukorda napilt.

Detsembris samuti kümne meeskonna eelistamist maininud Ecclestone rõhutas toona, et üks meeskond on tema jaoks teistest erilisem. «Kümne meeskonnaga on lihtsalt kergem – nii reklaami kui ka transpordi mõttes. Parem, kui on kümme meeskonda, aga peaasi, et Ferrari ei lahkuks,» märkis Ecclestone talvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles