Meistrite liiga: Barcelona eelkäijad on sarnast imet teinud

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali avakohtumises Müncheni Bayerni vastu oli FC Barcelona eesotsas Lionel Messiga väga kesine. Kas kodrusmängus suudetakse imet teha?
Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali avakohtumises Müncheni Bayerni vastu oli FC Barcelona eesotsas Lionel Messiga väga kesine. Kas kodrusmängus suudetakse imet teha? Foto: SCANPIX

Kuigi reaalselt vaadatuna näivad FC Barcelona edasipääsuvõimalused Meistrite liiga poolfinaalist nullilähedased, on Euroopa klubijalgpalliturniiridel imelisi come-back'e varemgi sündinud.

Mäletatavasti kaotas Barcelona eelmisel teisipäeval poolfinaali avakohtumises Müncheni Bayernile 0:4 ja vajab homme nelja- või viieväravalist võitu.

Barcelonale piisaks mängu lisaajale viimiseks 4:0 võidust, kuid kui Bayern lööb vähemalt ühe värava, peab võõrsil löödud väravate reeglite tõttu Barcelona võitma juba viie tabamusega. UEFA.com tõi aga välja Euroopa klubijalgpalli ajaloo suurimad come-back'id korduskohtumistes.

1961/1962 – UEFA karikavõitjate karikasari
Prantslaste FC Chaux-de-Fonds alistas UEFA karikavõitjate karikasarja esimese ringi avakohtumises Portugali Leixoes SC koduväljakul 6:2 ning oli edasipääsu sisuliselt kindlustanud. Paraku tabas neid kordusmängus krahh – portugallased lõid viis vastuseta väravat ning pääsesid järgmisesse ringi.

1984/1985 – UEFA karikasari
Queens Park Rangers oli teises ringis saadud 6:2 võiduga FK Partizaniga juba mõtetega kolmandas ringis, kuid serblased tegid imet. Kodus alistas Partizan QPRi 4:0 ning edenes tänu võõrsil löödud väravate reeglile turniiril järgmisesse ringi.

1985/1986 – UEFA karikasari
Kolmanda ringi avakohtumises purustas Borussia Mönchengladbach koduväljakul Madridi Reali koguni 5:1. Sakslaste peatreener Jupp Heynckes, kes praegu huhendab Müncheni Bayernit, tahaks kordusmängu aga ilmselt võimaluse korral ära unustada. Real võitis kodumängu 4:0 ning pääses tänu võõrsil löödud väravate reeglile edasi. Hiljem alistas Real finaalis FC Kölni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles