Eesti koondislane liitub Prantsusmaa tippklubiga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Pupart
Keith Pupart Foto: SCANPIX

Eesti võrkpallikoondislase Keith Puparti uue koduklubi nimi on viimaks teada ning selleks on tänavuse Prantsusmaa meistrivõistluste põhihooaja teine meeskond Arago de Sete. Meeskond osaleb stabiilselt eurosarjades.

Kolmel eelneval hooajal teenis Lõuna-Prantsusmaa maaliline väikelinn, mille sealt pärit luuletaja Paul Valery ristis Languedoci Veneetsiaks, Prantsusmaa A-Liigas kolmanda koha. Korra varem, kevadel 2005. riputati Arago de Sete’i mängijate kaela ka hõbedased medalid, kirjutab volley.ee.

Pupart mängis Lääne-Prantsusmaal Rennes`i Etudiantsi eest neli hooaega, olles klubi üks põhitegijaid. Rennes’i ja Puparti tipphetkeks jäi mullune Prantsusmaa karikavõit. Kolimine tuuliselt Bretagne’i rannikult sooja Vahemerelisse väikesadamasse on ka klimaatiliselt 28-aastasele saarlasele kahtlemata hea valik. Lähim suurem linn ja lennujaam Sete’ile on Montpellier, kaugel pole ka Marseille. Sete on väga tugeva kultuurilise identiteedi ja oma dialektiga koht, kus aukohal on ka kohalik köök.

Meistrisarja veerandfinaalis kaotas põhiturniiri 18 võidu ja 8 kaotusega teisel kohal lõpetanud Sete AS Cannes’ile. Sealsamas lõppes ka Rennes’i teekond, kes jäi alla favoriit Toursile. Sete’i jaoks oli aga tegu kahtlemata pettumusega.

Sete’i meeskonna peatreener on prantslane Patrick Duflos. Välismaalasi on enne Puparti tulekut kirjas kaks – nimekas Saksamaa koondislane Lukaš Bauer (23a-203 cm) ja tšehh Milan Bencz (26a-206cm).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles