Snuukrikuningas O'Sullivan: Luis Suarezi karjääri võiks päästa spordipsühholoog

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: SCANPIX

Snuukrimaailma hetke esinumber ja valitsev maailmameister Ronnie O'Sullivan andis hea soovituse alatasa probleemide keskmesse sattuvale jalgpallurile Luis Suarezile: pöördu spordipsühholoogi poole.

Liverpooli ründaja Suarez sai äsja kümnemängulise võistluskeelu selle eest, et hammustas mängu ajal käest vastaste kaitsjat Branislav Ivanovici. O’Sullivan, kelle karjääri ilmestab samuti hulk näiteid ekstravagantsest käitumisest,  soovitas uruguailasel pöörduda Liverpooli klubis töötava spordipsühhiaatri Steve Petersi poole.

37-aastane O’Sullivan, kelle senisesse ellu mahuvad nii probleemid alkoholi ja uimastitega kui ka depressiooni all kannatamine ning lisaks ka näiteks pressikonverentsil ropendamine ja snuukrimaailmas pretsedenditu matši poolelijätmine, otsis Petersilt esmakordselt abi kaks aastat tagasi. «Mõistan täielikult, miks Suarez nii käitus. See on võrreldav tolle korraga, kui ma Stephen Hendry vastu matši pooleli jätsin,» meenutas O’Sullivan The Telegraphiga vesteldes kurikuulsat seika 2006. aasta Suurbritannia meistrivõistluste veerandfinaalis.

«Tegu on hullusehetkega. Alles hiljem mõtled: mida ma küll ometi tegin? Kahetsed tehtut, aga sel hetkel saavad emotsioonid sinust võitu,» lausus O’Sullivan. «Vahel saab selliseid asju vältida, kui probleemidega ennetavalt tegeleda. Kui ma oleksin asjad oma peas enne selgeks mõelnud, ei oleks ma ehk tookord Hendryle loobumisvõitu andnud.»

O’Sullivan tunnistas, et kasutaks hea meelega Petersi teeneid ööpäevaringselt. «Kui Liverpool temast neli-viis aastat kinni hoiab, on nad võimelised Inglismaa meistriks tulema. Selles pole kahtlustki. Steve’i abiga ei saa asju võluväel korda, aga kui Liverpoolil on kannatust, et tema ja peatreeneri Brendan Rodgersiga koostööd jätkata, võidavad nad tiitli,» kinnitas ta.

«Võtmeküsimuseks on mõtteviisi muutmine. Neist saab Manchester Unitedi sugune meeskond – sihikindel, tugev ja alistamatu, samasugune Liverpool, mis võimutses 1980ndatel aastatel,» jätkas O’Sullivan, kes on muuseas ise Londoni Arsenali toetaja. «Kui hakkasin Steve’iga koostööd tegema, ütles mu mänedžer tabavalt, et enamik spordipsühholooge piirdub auto salongi koristamisega. Steve uurib aga ka seda, mis mootoriruumis toimub. Ta on teistest teaduslikum.»

O’Sullivan lisas, et kindlasti ei tee Peters kellestki paremat snuukrimängijat ega jalgpallurit. «Ta aitab sul lihtsalt oma võimeid maksimaalselt ära kasutada. Kuni tead, et tahad selle alaga tegeleda ja tahad võita, ei õõnesta sa enam ise enda eduvõimalusi. See pole lihtne – Steve on esimene mees, kes nii ütleb. Aga igaüks, kes on valmis teda kuulama, õpib ka teda hindama. Vaadake kas või Chris Hoy’d ja Victoria Pendletoni,» viitas O’Sullivan olümpiavõitjatest Briti jalgratturitele. «Nad on olnud oma alal nii edukad, et on viinud selle täiesti uuele tasemele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles