Keith Pupart jätkab karjääri Vahemere ääres

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Pupart
Keith Pupart Foto: Erakogu

Neli hooaega Prantsusmaa kõrgliigas Rennes’i meeskonnas mänginud Eesti koondislane Keith Pupart vahetas meeskonda, siirdudes Arago de Sete’i klubisse.

«Leping Rennes’is sai selle hooajaga läbi ja eks neli aastat on paras aeg ühes kohas olla. Tahtsin edasi liikuda, sest tundsin, et vajalikku arengut pole enam, ja nii hakkasingi ringi vaatama,» sõnas Pupart.

«Minu kindel soov oli Prantsusmaal jätkata. Mul oli juba mõnda aega laual kolme klubi pakkumised ja neist Sete ning Pariisi Volley pakkumisi kaalusin päris pikalt ja otsus ei tulnud kergelt. Lõpuks otsustasin Sete’i kasuks.» Suurt rolli mängis uue töökoha valikus mõistagi klubi tase ja viimaste aastate tulemused. «Uurisin nende tausta päris korralikult ja seal on väga hea treener ning tehakse head tööd. Nad on viimasel neljal hooajal iga kord liigas kolme sekka jõudnud,» ütles Pupart, kes hakkab meeskonnas kandma põhimängija rolli.

Sete’i meeskonna peatreener on prantslane Patrick Duflos ja praegu on peale Puparti tiimis veel kaks välismaalast: Saksamaa koondislane Lukaš Bauer ja tšehh Milan Bencz. Põhiturniiri 18 võidu ja 8 kaotusega teisel kohal lõpetanud Sete kaotas sel hooajal veerandfinaalis Cannes’ile. Ka Rennes’i teekond lõppes veerandfinaalis, kus tuli tunnistada favoriit Toursi paremust.

«Olen aus, oma osa mängis otsustamisel ka Sete’i asukoht – Lõuna-Prantsusmaal on ka vabal ajal palju teha ja vaadata ning Vahemere ääres on hea oma vanu konte soojendada,» lisas 28-aastane Saaremaalt pärit võrkpallur. «Isegi Barcelona ei jää sealt väga kaugele. Pariisi ümbruses pole eriti midagi teha.»

Lõppenud hooajal mängis Pupart Rennes’is koos koondislaste Oliver Venno ning Raimo Pajusaluga. Pupart ise jääb sel aastal koondise MM-valikmängudelt kõrvale, sest vigastas Kuressaares toimunud linnade karikaturniiril rannet.

Samuti Prantsusmaa kõrgliigas Pariisi Volleys palliv Ardo Kreek mängib samal ajal liiga finaalis, kus avamäng kaotati põhiturniiri parimale meeskonnale Toursile 1:3 (–17, 16, –21, –14). Tänu finaali pääsemisele on Pariis teeninud ka Meistrite liiga koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles