Räikköneni võistlusinsener: Grosjean on temast mitmes asjas andekam

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotuse vormel-1 meeskonna piloodid Romain Grosjean (vasakul) ja Kimi Räikkönen.
Lotuse vormel-1 meeskonna piloodid Romain Grosjean (vasakul) ja Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Kimi Räikköneni endine võistlusinsener Ricardo Penteado avaldas arvamust, et Lotuse teine piloot Romain Grosjean on mitmes aspektis soomlasest andekam sõitja.

«Romain näitas juba mullu, et on kiire piloot. Ütleksin, et ta suudab autost enamgi välja võtta kui Kimi. Tema probleem on vaid õigete seadete leidmises ja enesekindluse kasvatamises,» vahendab Iltalehti Penteado sõnu portaalile Totalrace.

Seni on prantslane tulemuste poolest Räikköneni varju jäänud – vaid ühel etapil on ta saanud soomlasest parema tulemuse. Tänavuse esimese poodiumikoha saavutas ta Bahreinis, kui lõpetas võistluse kolmandana. Grosjeani põhimureks on olnud vigaderohke sõit – eelmisel hooajal põhjustas ta hulgaliselt avariisid ja pidi seetõttu isegi karistuseks ühe etapi vahele jätma.

«Bahreini etapi järel võime mullu toimunu unustada,­» sõnas Penteado. «Ta tegi suurepäraseid möödasõite, ei põrganud kellegagi kokku, kuid ei loovutanud ka kellelegi kergelt oma kohta. See oli väga puhas sõit ja näitas Romaini tõelist palet – eriti seda, kui kiire ta suudab olla.»

Penteado tegutses Räikköneni võistlusinsenerina mullusel hooajal. Tänavuseks aastaks edutati ta aga Lotuse mootoriosakonna peainseneriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles