Ajakirjanikud valisid Inglismaal hooaja parimaks Gareth Bale'i

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gareth Bale.
Gareth Bale. Foto: SCANPIX

Tottenham Hotspuri poolkaitsja Gareth Bale korjab tänavu Inglismaal konkurentide eest kõik olulisemad individuaalsed jalgpalliauhinnad - kui läinud nädalal valisid kaasmängijad ta nii hooaja parimaks mängijaks kui ka parimaks noormängijaks, siis nüüd tunnustasid 23-aastast waleslast ka ajakirjanikud.

Seejuures oli Bale'i ja teise koha saanud Manchester Unitedi ründaja Robin van Persie edu teiste ees mäekõrgune - nende poolt anti koguni 96 protsenti häältest. Kolmanda koha sai Chelsea poolkaitsja Juan Mata.

Alates hooajast 1947-48 jagatav Inglismaa jalgpalliajakirjanike auhind on maailma vanim individuaalne tunnustus. Bale pälvis selle esmakordselt ning kui talle peaks kuuluma ka fännide poolt jagatav auhind, saab temast Cristiano Ronaldo järel teine mängija, kes võitnud kõik neli Inglismaal jagatavat ametlikku auhinda. Portugallane lõi auhinnalaua puhtaks hooajal 2006-07.

Viimase Tottenhami mängijana nimetati ajakirjanike poolt 1999. aastal parimaks David Ginola, viimase waleslasena aga Neville Southall 1985. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles