Rusikalöögi hind – kolm mängu ja 1000 eurot trahvi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith McLeod
Keith McLeod Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval Eesti meistriliiga poolfinaalis enesevalitsemise kaotanud ja vastast rusikaga näkku löönud Kalev/Cramo mängujuht Keith McLeod peab jääma eemale finaalseeria kolmest esimesest mängust. Lisaks nõuab klubi juhtkond temalt sisse Kalevile määratud 1000-eurose trahvi.

Korvpalliliidu peasekretärile ja alaliidu distsiplinaarkomisjoni liikmele Karel Loidele ei meenunud, kas Eesti korvpallis on varem eemaldamise eest nii karmi karistust määratud. «Meil pole sellist vahejuhtumit olnudki,» hindas Loide pika NBA-kogemusega McLeodi tegu. Peale selle, et McLeod lõi Rapla TYCO tagameest Martin Dorbekut, tõukas ta samas ka kohtunik Tanel Suslovit, millel  oli karistuse määramisel oma osa.

«Juhendi järgi on eemaldamise eest ette nähtud rahaline karistus 640 eurot, kuna selles vahejuhtumis oli kaks rünnakut, oli võimalus trahvisummat suurendada. Päris topeltkaristust me siiski ei määranud,» selgitas Loide eile õhtul kogunenud distsiplinaarkomisjoni otsuse tagamaid.

Kalevi mänedžeri Kaarel Sibula hinnangul oli otsus karm – seda just mängukeelu pikkuse poolest. «Hooaja keskel olnuks selline karistus täiesti normaalne, kuid finaalseeria eel… See muudab Rocki finaalis soosikuks,» leidis ta, ent lisas samas, et otsuse vastu protestida poleks mingit mõtet. «Tegelikult polegi siin midagi vaidlustada.»

Umbes tund enne komisjoni otsuse avalikustamist saatis McLeod Kalevi pressiteenistuse vahendusel kõikidele asjaosalistele vabanduse. Mängumehe avaldusega ühines ka Kalevi klubi.

«Minu jaoks oli see mäng väga tähtis ja pinged olid kõrgel. Dorbek oli väga agressiivne ning mul lihtsalt kadus hetkeks kontroll. Ma palun väga vabandust Dorbeku ja ka kohtuniku ees, ka kõigi teiste ees ja olen valmis kandma ettenähtud karistust selle teo eest. Palun veel kord vabandust ja annan parima, et sellist asja enam kunagi ei juhtuks,» vahendati McLeodi sõnu.

Päev varem olid kalevlased märksa sõjakamas meeleolus. Peatreener Alar Varrak arvas, et komisjonile esitatakse ka oma arusaam kogu loost, ning eeldas, et pikka mängukeeldu ei järgne. Tegelikkuses piirdutigi vaid protseduurireeglite järgi nõutud tavaliste seletuskirjadega.

Pärast mängu rääkis Varrak, et mõne mängija agressiivne rünnak oli vaid aja küsimus, viidates sellega Rapla meeskonna ülijõulisele ja kalevlaste hinnangul tihti vea piiri ületavale kaitsemängule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles