Enduurohooaeg algab reedel Tartu kesklinnas atraktiivse proloogiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull Romaniacs proloog
Red Bull Romaniacs proloog Foto: Red Bull

Sellel nädalavahetusel sõidetakse selle hooaja esimene Eesti enduuro meistrivõistluste etapp, kus on stardis meie enduuroparemik eesotsas maailmameistrivõistluste etapivõitja Aigar Leokiga. Nädalavahetuse juhatab sisse reedel Tartu kesklinnas sõidetav atraktiivne ekstreemproloog, mis on pealtvaatajatele tasuta.

Reedese ekstreemproloogiga tehakse taas tükike motoajalugu, kui motosport tuuakse Tartu kesklinna. Peakorraldaja Riho Kollisti eestvedamisel on Tartu kesklinnas Vabaduse puiesteele, turuhoone ja kaarsilla vahelisele lõigule üles pandud kunstlike takistustega ekstreemenduuro rada, mis kulgeb ovaalselt ringina. See tähendab, et pealtvaatajad pääsevad seda vaatama nii Emajõe kaldalt kui ka teiselt poolt pargi äärest. Kunstlikeks takistusteks on nii autorehvid, palgid, rambid, üle autode sõitmine või hüppamine ja palju muud. 

«Oleme ehitanud, keevitanud ja kõvasti rada ja selle elemente ette valmistanud ja eks kõike täpsemalt saab näha juba kohapeal,» kommenteeris Riho Kollist.

Treeningutega alustatakse juba kell 16.15, kvalifikatsioonid algavad kell 18.00 ja kestavad tund aega. Poolfinaalide planeeritud algusaeg on kell 19.35 ja finaalid kell 20.15. Päeva kõige tähtsamad hetked jõuavad kätte kell 20.40, kui tutvustatakse PRO klassi finaliste ja kell 20.50 on PRO klassi superfinaal.

Nii reedesele ekstreemenduurole kui Eesti enduuro meistrivõistluste esimesele etapile on starti tulemas kõik meie tippsõitjad: eelmise aasta MM-sarja pronks ja MM-etapivõitja Aigar Leok, eelmise aasta EM-sarja hõbedaomanik Martin Leok, sel aastal enduurosse üle tulnud Rannar Uusna, kes eelmisel nädalavahetusel oli EM-etapil oma klassi teine, Toomas Triisa, Tõnu Kallast ja paljud teised.

Eesti enduuro meistrivõistluste esimene etapp Võrtsjärve enduuro sõidetakse laupäeval ja pühapäeval Tartumaal Rannu vallas. Seal on ette valmistatud 68 kilomeetrine ring, kus on nii enduuro, ekstreem kui ka krossikatse. Sõltuvalt klassidest ja võistluspäevast sõidetakse seda ringi 2-3 korda. Pealtvaatajatele on Võrtsjärve enduuro tasuta ja parim koht selle jälgimiseks on Kollisti sõnul Väike-Rakkes, Viljandi-Tartu maantee ääres olev ekstreemkatse. Laupäeval antakse võistlusele start Väike-Rakkest kell 12.00, pühapäeval aga kell 9.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles