Ajaleht: Manchester Unitedi järgmine peatreener Klopp ootab Fergusoni lõpetamist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp on tuntud treenerina, kes näitab oma emotsioone väga avalikult välja
Jürgen Klopp on tuntud treenerina, kes näitab oma emotsioone väga avalikult välja Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia peatreener Jürgen Klopp on viimase kümnendi jooksul teinud endast Euroopa ühe hinnatuima treeneri. Nüüd seostatakse teda juba Manchester Unitediga.

Daily Mirror kirjutab täna, et Manchester United on Kloppi jälginud juba kaua. Klubi allika sõnul on ka Inglismaa suurklubi pikaaegne peatreener Sir Alex Ferguson nõustunud, et Klopp oleks temale vääriline järglane. Ferguson ongi suure tõenäosusega uue treeneri otsingute võtmeisik, kellel on suurim sõnaõigus. Aastate jooksul on legendaarse treeneri taandumisest räägitud küll palju, kuid tegelikult on fännides tuleviku koha pealt teadmatus. Ferguson on juba 71-aastane.

Ferguson pole küll avaldanud, millal ta oma ülieduka karjääri lõpetab, kuid väidetavalt on Klopp senikaua ootejärjekorras. Kohe, kui Fergusoni-ajastu lõpp peaks saabuma, tahab Unitedi peatreeneriks Kloppi.

Klopp on kõige suurema nime teinud omale viimastel hooaegadel Dortmundi Borussia eesotsas. Möödunud kahel aastal võideti Saksamaa meistritiitel, eelmisel aastal Saksamaa karikas ja nüüd jõuti Meistrite liiga finaali.

45-aastase sakslase treenerikarjäär algas aga Mainzi meeskonnas, mis tema juhtimisel esimest korda ajaloos Saksamaa kõrgliigasse jõudis. Lisaks vedas Klopp nad esimest korda ka Eurosarja, kui osaleti 2005/2006 aastal UEFA karikasarjas.

2008. aasta mais asus ta Dortmundi etteotsa ja on sealse noore meeskonna pannud mängima jalgpalli, mis on võitnud uusi fänne üle kogu maailma. Raske on prognoosida, kui palju Mirrori kõlakatel tõepõhja all on, kuid kindlasti on Klopi karjäär mitmes Euroopa suurklubis huvi äratanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles