Jaak Mae kinnitati Eesti Suusaliidu peasekretäriks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae.
Jaak Mae. Foto: Raigo Pajula

Eesti Suusaliidu juhatus otsustas tänasel koosolekul rahuldada senise peasekretäri Margus Hernitsa tagasiastumisavalduse ja nimetas uueks peasekretäriks Jaak Mae.

«Kaks viimast aastat on Eesti Suusaliidule olnud raskete väljakutsete aastad. Suured tähed on areenilt taandunud. Nooremad alles oma rada otsivad sportlased pole veel täitnud nende endi ja ka avalikkuse kõrgeid ootusi. Selleks, et Eesti suusatajad taas tiitlivõistlustelt medaleid võidaksid on vaja jätkuvalt teha väga suurt ja sihikindlat tööd,» sõnas Hernits. «Tööd, mis ideaalis nõuab parimat võimalikku meeskonda, maailma parimaid taustajõude ja treeningtingimusi. Reaalsuses on sportlastele ideaalsete tingimuste tagamine suur väljakutse. Hinnates realistlikult oma võimalusi nii kõrgete eesmärkide täitmiseks vajalike ressursside hankimisel otsustasin anda Eesti Suusaliidu peasekretäri teatepulga edasi Jaak Maele.»

Eesti Suusaliidu presidendi Sandor Liive sõnul tuli Margus Hernits 2011.aastal suusaliitu tööle kõige raskemal ajal. «Tema ülesandeks oli suusaliidu põhitegevuseks vajaliku normaalse olukorra taastamine. Selle keerulise ülesandega sai Margus hästi hakkama.  Lisaks suusatamist läbi ja lõhki tundva inimesena tõestas Jaak Mae oma juhtimisvõimeid ka 2012. aasta Otepää MK-etapi eduka peakorraldajana.»

«ESLi esmaseks ülesandeks on tagada meie sportlastele Sotši olümpiamängudeks parim ettevalmistus. Suusahüppajal Kaarel Nurmsalul on reaalne võimalus võidelda olümpial väga kõrgete kohtade nimel, kahevõistlusekoondis on tõusuteel. Murdmaasuusatajad ei taha leppida vähemaga, kui esineda meie seniste suusakangelaste tulemuste väärilistelt,» lisas Mae.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles