Snuukri MMi finaalis kohtuvad tiitlikaitsja O'Sullivan ja üllatusmees Hawkins

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: SCANPIX

Sheffieldis toimuval snuukri MMil on jõutud järjega finaalini, kus kohtuvad tiitlikaitsja Ronnie O'Sullivan ja MMil esmakordselt nii kaugele pääsenud Barry Hawkins.

Kui O'Sullivan alistas poolfinaalis üpris kindlalt 17:11 noore Judd Trumpi, siis Hawkins pidi Ricky Waldeniga kauem vaeva nägema - inglase võit tuli lõpuks numbritega 17:14. Viimasele sessioonile mindi seejuures vastu 12:12 viigiseisult.

37-aastane O'Sullivan, kes teatas poolfinaalmatši ajal, et kavatseb pärast turniiri taas tippspordist loobuda, on MM-tiitli võitnud nelja korral - 2001., 2004., 2008.ja 2012. aastal. Teel finaali alistas ta 10:4 Marcus Campbelli, 13:8 mulluse finaalivastase Ali Carteri ja veerandfinaalis 13:4 Stuart Binghami.

34-aastane Hawkins on proff alates 1996. aastast, seni on tema parim saavutus MMil olnud kahel eelmisel aastal teise ringi jõudmine. Viiel varasemal korral piirdus inglane avaringiga. Teel finaali alistas ta esmalt 10:3 Jack Lisowski, seejärel üllatas 13:10 võiduga teise asetusega Mark Selbyt ja veerandfinaalis sai 13:7 jagu Ding Junhuist.

Finaal peetakse 35st paremana ehk 18 frame'i võiduni. Mängudega tehakse Crucible'i teatris algust täna, maailmameister selgub homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles