Motherwelli peatreener pahandas Ojamaaga: näitlemine pole vastuvõetav

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa vastu on viimase poole aasta jooksul korduvalt huvi tundnud Poznani Lech.
Henrik Ojamaa vastu on viimase poole aasta jooksul korduvalt huvi tundnud Poznani Lech. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henrik Ojamaa punane kaart eilses liigamängus Invernessi vastu ei teinud tema koduklubi Motherwelli peatreenerile Stuart McCallile sugugi rõõmu.

Ojamaa sai esmalt 50. minutil kollase kaardi simuleerimise eest, 74. minutil näitas kohtunik William Collum talle aga vea eest teist kollast ja kokku punast kaarti. «Esimene kollane tuli sukeldumise eest ja see on pettumust valmistav, kuna tal oli vaba võimalus väravavahiga üks-ühele minna. Tema aga näitles ning see pole vastuvõetav,» ütles McCall BBC Radio Scotlandile.

«Henrik teab, mida ma sellisest asjast arvan. Sain juba tema enda reaktsioonist aru, et ta simuleeris. See oli sukeldumine, tal polnud vajadust seda teha ja meile ei meeldi selliseid asju näha. Aga ta on noor kutt ja peab õppima,» lisas McCall.

Teise kollase kaardi osas McCallil eestlasele etteheiteid polnud. «Henrik mängibki sellises stiilis, andes endast kõik ja käies vastasele agressiivselt peale. Seekord jõudis teine mees lihtsalt enne pallini,» lausus peatreener.

Lisaks märkis McCall, et ei taha Ojamaa suhtes üleliia kriitiline olla, ehkki pärast eestlase eemaldamist lasti Invernessil lüüa 4:3 võiduvärav. «Ta on sel hooajal suurepäraselt mänginud. Sellist mängu on lihtsalt valus kaotada – 11 mehega jätkates oleksime minu arvates isegi võita suutnud. Olin pettunud selles, kuidas me avapoolajal kaitses tegutsesime, aga poolajal ma kellegi peale ei karjunud, sest nii mina kui ka mängijad uskusime siiralt, et suudame võita,» kirjeldas McCall mängu, kus Motherwell jäi esmalt 0:3 taha, jõudis siis 3:3 viigini, ent kaotas pärast Ojamaa eemaldamist lõpuks ikkagi 3:4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles