Chocolate Boys ja HC Kehra peavad otsustava lahingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Chocolate Boys vajab Eesti käsipalli meistritiitli võiduks kolme järjestikust võitu, usub meeskonna peatreener Ain Pinnonen, et tegemist pole ilmvõimatu ülesandega.

Tänavune Eesti liiga valitseja Kehra on meistritiitlist vaid võidu kaugusel, Chocolate Boys ei tohi aga üheski mängus vääratada.

«Viimatise kaotuse järel olid poisid tahtmist täis ennast tõestada,» rõõmustas Pinnonen. «Kui me peaksime selle seeria ka kaotama, ei taha me vastasele alla jääda kuivalt, sest nii nõrgad me ju ei ole. Kuulsin, et Kehral on reede õhtuks saun kinni pandud ning küllap šampusedki juba külmas. Seega on neil võidukohustus suurem, meil pole samas kaotada miskit. Seekord saabki määravaks see, kummal meeskonnal on vaim paremini valmis seatud. Pallikäsitlust ju kahe mängu vahel enam kellelegi õpetama ei hakka.»


Kuigi Kehra on tänavu üheksas ametlikus kohtumises alistanud Chocolate Boysi koguni seitsmes, ootab meeskonna peatreener Jüri Lepp kolmandast finaalmängust kõva lahingut.

«Me ei tohi lasta edul end uinutada,» hoiatas Lepp hoolealuseid. «Mänguliselt peame rünnakut teravdama ja kaitses juurde panema. Eelmine kord viskasid nad meile 28 väravat, ent seda on palju.»

Kehra on aastatega kogunud tuntust selle poolest, et eesotsas kaitse tugitala Priit Pajuse vedamisel on vastaste tipptegijatelt võetud mänguisu.

Mullu ei paistnud kehralaste vastu millegagi silma Põlva Serviti äss Mait Patrail, tänavu on kärbitud noore šokolaadipoisi Dener Jaanimaa lennukust.

«Chocolate Boysil on pikk pink ja nende edukus ei sõltu vaid Jaanimaast,» analüüsis Lepp vastast.

Alates 1993. aastast on lõviosa tiitlitest jagunenud Kehra, Chocolate Boysi ja Serviti vahel. Ainsana suutis sel perioodil kolmiku hegemoonia murda Viimsi HC, kes võidutses 1997. aastal.

Suurest kolmikust on olnud edukaim Kehra, kes kroonitud Eesti meistriks kokku kaheksa korda. Esimene tiitel võideti nime all Kehra Paber 1993. aastal, viimati tuldi enne vahepealset Serviti ülemvõimu meistriks kolm aastat tagasi.

Chocolate Boysil on ette näidata üks tiitel, mis pärineb kohe debüüthooajalt aastast 2005.

Põhiturniiri lõpptabel 18. vooru järel: 1. HC Kehra 34, 2. Chocolate Boys
28, 3. Põlva Serviti 28, 4. HC Tallas 13, 5. Viljandi HC 11, 6. Tallinna KPK
6, 7. SK Tapa 6 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles