Edusamme tegev Sillamäe Kalev sai väärtusliku võidu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Toomas Huik.

Tänavuse hooaja eel koosseisus tõhusaid täiendusi teinud Sillamäe Kalevi jalgpallimeeskond sai tänavuse aasta seni magusaima võidu, kui koduplatsil alistati 2:1 FC Flora. Kuigi Kalev jäi 74. minutil pärast Vjatšeslav Zahovaiko teist kollast kaarti vähemusse, suudeti tähtis võit koju jätta.

«Meie jaoks on võistkonna iga lüli tähtis ja sel korral olid kõik mänguvalmis. Muutume iga mänguga paremaks,» tunnistas Kalevi keskväljamees Martin Vunk, kes on varem karjääri jooksul kandnud pikalt ka Flora särki. «Mingit erilist emotsiooni see tulemus ei toonud, kuid ikka on magus võita meeskonda, kus oled varem mänginud.»

Kui Sillamäe ainus kaotus saadi tänavu Paide Linnameeskonnalt, siis esikolmikuga on mängitud küllaltki hästi – lisaks Flora alistamisele on viigistatud nii Nõmme Kalju kui ka FC Levadiaga. Tänu võidule kindlustas Sillamäe tabelis oma neljandat positsiooni ning ka esikolmik (FC Levadia, Nõmme Kalju ja FC Flora) ei ole kaugele libisenud.

Sillamäel on teatavasti tänavu juba vahetunud peatreener ja Vunk leiab praeguse juhendaja Sergei Ratnikovi kohta kiidusõnu. «Treeningprotsess on muutunud paremaks ja läbimõeldumaks. Töötame iga päev oma puuduste kallal. Uue treeneriga tuli ka uus hingamine, tahtmine ja emotsionaalne tõus,» lisas Eesti koondise poolkaitsja.

Profikarjääri jooksul nii Rootsis, Küprosel kui ka Kreekas mänginud Vunk on kodumaal taas hästi kohanenud ja siinse meistriliigaga taasühinemist ta ei kahetse. «Üks eesmärk oligi leida enesekindlus. Meeskond on suurelt jaolt toetatud keskväljal minu peale ja on hea saada mänguaega. Kindlasti on kasulikum Eestis pallida kui kuskil välismaal pingi peal istuda,» tõdes Vunk.

Tabeliliidriks on praegu kerkinud FC Levadia, kes alistas reedel kaotusseisust 2:1 FC Kuressaare. Samamoodi kui Levadia on 22 silma peale võimalik kerkida Nõmme Kaljul, kes kohtub täna Tartu Tammekaga. Floral on tabelis 19 ja Sillamäe Kalevil 15 punkti.

Jalgpall

Eesti meistrivõistluste 9. voor: Narva Trans – FC Infonet 1:1, FC Levadia – FC Kuressaare 2:1, Tallinna Kalev – Paide Linnameeskond 1:0, Sillamäe Kalev – FC Flora 2:1.

Tabeliseis: 1. FC Levadia 22 punkti/9 mängu, 2. FC Flora 19/9, 3. Nõmme Kalju 19/8, 4. Sillamäe Kalev 15/8, 5. Paide Linnameeskond 9/7, 6. Tallinna Kalev 8/8, 7. FC Infonet 7/9, 8. Tartu Tammeka 4/4, 9. FC Kuressaare 4/7, 10. Narva Trans 2/9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles