Maailma veidraima spordiala kandidaat: sumobeebide nutuvõistlus

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpall, korvpall, kergejõustik või näiteks sõudmine on klassikalised spordialad, mille olemasolust teatakse peaaegu maailma igas nurgas. Ometi on inimaju välja mõelnud ka nii veidraid alasid, mille globaliseerumine oma kentsakuse juures on ilmselt võimatu, kuid mis teatud ringkondades suure tähelepanu osaliseks saanud. Postimees.ee hakkab Eesti lugejale igal nädalal tutvustama erinevaid veidraid alasid.

Jaapanlased on tuntud oma kummaliste leiutiste poolest. Naki Sumo ehk sumobeebide nutuvõistlus ei lase jaapanlaste veidrustes latti alla.

Ala reeglid on iseenesest imelihtsad. Kaks sumomaadlejat seisavad sumoringis, mõlemal beebid süles, ning püüavad vastase süles ajavat last nutma ajada. Kelle süles olev laps esimesena nutma hakkab, tunnistatakse kaotajaks. Kui aga kumbki laps nutma ei hakka, võetakse kasutusele abivahend: kohtunik paneb õudse maski pähe ja teeb hirmsat häält, kuni üks lastest nutma hakkab.

Naki Sumo pole aga hiljuti välja mõeldud ala, vaid selle ajalugu ulatub 400 aasta taha. Uskumuse kohaselt toob sellise võistluse läbiviimine lastele hea tervise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles