Tarvas võib täna saada väärt pronksi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Rakvere Tarvas treener Andres Sõber.
BC Rakvere Tarvas treener Andres Sõber. Foto: Rakvere Raibe

Poolfinaalis kaotusega leppima pidanud meeskondade lohutusauhinna eest pusimine ei pälvi tihti suurt tähelepanu, ent Eesti meistriliigas on sellelgi autasul suur tähtsus. Kui Rakvere Tarvas alistab täna kodusaalis Rapla TYCO, saavad nad teist hooaega järjest kaela Eesti meistriliiga pronksmedalid.

Tänase mängu eel on õhus palju küsimusi.

Kas Umbraško jalg peab vastu?

Tegemist on võtmeküsimusega, sest lätlasest tagamees Juris Umbraško on üks Tarva olulisemaid mängijaid, kes kaalukates kohtumistes viibib väljakul üle 35 minuti. Kuigi tegemist on hea viskemehega, suudab ta tänu tohututele kogemustele ja mängijatarkusele olla meeskonnale ülimalt kasulik ka halval viskepäeval.

Umbraško vasaku jala hüppeliiges on nii haige, et mees kannab ka niisama käies jalal plastmassist jalatuge. Mängu ajaks teibitakse jalg aga tugevalt kinni. Meeskonnast on öeldud, et Umbraško ei kurda, kuid kaaslased on märganud, kuidas pärast mängu on mehe näol valugrimass.

Vaatamata sellele, et ta joostes silmanähtavalt lonkas, suutis ta pronksiseeria avamängus tabada kolm kolmest ja anda kolm söötu. Sellise mehe kaasalöömine on kogu meeskonnale psühholoogiliselt väga vajalik.

Kas Rapla pidurdab Laksa?

«Tõestasime, et Laksa pole mingi Elvis,» ütles Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe pärast poolfinaalseerias viimaseks jäänud kolmandat mängu. Kahes esimeses kohtumises pidurdamatus hoos olnud lätlane jäi toona sisuliselt nullile. Pronksiseeria avamäng näitas, et see oli pigem juhus, sest viskekahur oli taas oma sõiduvees.

Laksa, nagu ka enamik Tarva mängijaid, on emotsionaalne mängumees – kui minema hakkab, siis pidama ei saa… Kullamäe poolt esiletõstetud mängus pidi Laksa saama hakkama Umbraško ja Reimo Tamme abita. Nii oli teda ka kergem nullida. Kui aga meeskond on täies koosseisus, läheb Laksa pidurdamine raskeks. Seda enam, et Raplal pole 207 sentimeetri pikkusele, ent kolmepunktiviskeid eelistavale lätlasele sobivat meest vastu panna.

Kas Rapla saab krambist üle?

Rapla meeskonna peatreener Indrek Ruut ütles pärast pronksiseeria avavaatust, et mõned mehed valmistusid üle.

Tõepoolest, mitmed väikelinna klubi liidrid olid justkui oma haledad varjud. Martin Dorbek tabas kaheksast viskest ühe, Illimar Pilk aga kaks korda, Janar Soo viskas peale 12 korda ja temagi tabas neist kahel. Samamoodi jätkates on edu raske loota. Parandada tuleb ka kaitset. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles