ManU uueks juhendajaks on saamas Mourinho või Moyes

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho (vasakul) ja sir Alex Ferguson.
Jose Mourinho (vasakul) ja sir Alex Ferguson. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpallimeeskonna legendaarne peatreener sir Alex Ferguson teatas täna, et tänavune hooaeg jääb talle tipptasemel viimaseks ja tuleval hooajal ta meeskonda enam ei juhenda.

See aga tähendab, et ManU vajab endale uut peatreenerit ja spekulatsioonid võtavad selles vallas iga tunniga uusi pöördeid. Praeguse seisuga tunduvad suurimateks kandidaatideks olevat Madridi Reali loots Jose Mourinho ja Evertoni juhendav šotlane David Moyes.

Kui Mourinhot on pikalt seostatud nüüd Londoni Chelseaga, siis ka seal on toimunud esiemsed tagasilöögid ning nimelt ei ole Chelsea omanik Roman abramovitš nõus maksma Mourinho eest Reali poolt nõutavat 12 miljoni euro suurust üleminekutasu. Lisaks tasub märkida, et Mourinho ja Ferguson on omavahel suured sõbrad ja seega on juba pikalt peetud portugallast üheks võimalikus ManU juhendajaks.

Mäletatavasti kohtusid Real ja ManU omavahel tänavu Meistrite liiga kaheksandikfinaalis ja toonaste mängude ajal ja järel pidas Mourinho ennast väga viisakalt üleval ja juba siis visati nalja, et portugallane käis Manchesteris proovitööd tegemas.

Moyes’i on samas samuti pikalt ManU-ga seostatud ja tema kasuks räägib fakt, et ta on praeguse tööandja Evertoni ridades püsinud stabiilselt 12 aastat ja teinud keskpäraste rahaliste vahendite juures suurepärast tööd. Kuna Unitedis hinnatakse väga stabiilsust ja lojaalsust, siis oleks Fergusoni rahvuskaaslane justkui ideaalne valik.

Lisaks Mourinhole ja Moyesile pakutakse ManU treeneritooli ka praegusele mängumehele Ryan Giggsile, endisele ManU pallurile Ole Gunnas Solskjaerile ning viimasel ajal on aina rohkem räägitud ka Dortmundi Borussia karismaatilisest juhendajast Jürgen Kloppist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles