Kehralastel jäi vahuvein pritsimata

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chocolate Boysi põhipommitaja Dener Jaanimaa saatis Kehra väravasse kaheksa palli.
Chocolate Boysi põhipommitaja Dener Jaanimaa saatis Kehra väravasse kaheksa palli. Foto: Toomas Huik

Vähemalt osa HC Kehra käsipallureist oli juba enne kolmandat finaalmängu võidupeo lainel. Sitked vastased tõid nad maa peale tagasi.


«Tundsin juba enne mängu riietusruumis ja soojenduse ajal, et meeskonnaga pole kõik korras,» nentis Kehra peatreener Jüri Lepp. «Osa mehi polnud lihtsalt mänguks valmis. Eksisime liiga tihti ega suutnud palli väravasse visata.»



Kehralaste mängueelset enesekindlust võib mõista – finaal­seeria kahes esimeses mängus noppisid nad suhteliselt kerged võidud ning ilus olnuks hooaeg kodupubliku ees lõpetada.



Täismaja pealtvaatajaid elaski väikese linna meeskonnale kaasa, ent loodetud preemiat nad ei saanud. Nii pididki fännid kaasavõetud vahuveinipudelid uuesti spordihoonest välja lohistama. Lohutuse otsimiseks lennutati pudelitelt korgid pealt ja kihisev vedelik valati kurku.



Mäng püsis tasakaalus seisuni 10:10, siis tõmbas Choco­late Boys kaitse väga tihedaks ning kehralaste eksimustele järgnenud kiirete rünnakute abil pääsesid külalised poolajavileks juhtima 16:12.



Kehra ei suutnud tuua murrangut teiselgi poolajal. Kuigi kümme minutit enne lõppu langes šokolaadipoiste joonemängija Ego Reiner punase kaar­di tõttu pingile, polnud sellest Kehrale enam abi. 28:21 võitnud Chocolate Boys vähendas finaalseerias kaotusseisu 1:2-le.



«Kahes eelmises mängus ei toiminud meie kaitse kuigi hästi. Seekord otsustasime mängida jõulisemalt, olime vastastel pidevalt kätega küljes,» rääkis keskel tohutult tööd murdnud Reiner ning lisas, et punane kaart ei muutnud enam midagi. «Edu oli selleks ajaks juba kindel.»



Head kaitsetööd rõhutas ka Chocolate Boysi peatreener Ain Pinnonen. «Kaitse töötas nii, nagu oleme alati soovinud. Kõik on ju tegelikult peas kinni – täna oli meeskonnas hea vaim,» märkis ta. «Tegelikult pole me terve see hooaeg Kehrale õieti vastu saanud, aga täna tuli hea mäng.»



Lisaks heale meeskondlikule kaitsele tugines võitjate edu Dener Jaanimaa väravatele. Kahes eelmises mängus varjus püsinud mees pommitas eile kaheksa väravat. «Eelmises mängus võeti mul kohe tuju ära, täna oli aga mõnus mängida ja kõik õnnestus,» märkis Jaanimaa.



Chocolate Boysi mängijad kinnitasid justkui ühest suust, et vaatamata kaotusseisule pole finaalseeria veel kaotatud. «Enne tänast mängu oli kõigil hea tuju, kaotuse peale ei mõeldud,» kinnitas Reiner. «Teadsime, et meie vahetusmeeste pink on tugevam, Kehra väsib sellevõrra kiiremini,» lisas Jaanimaa.



Kolme võiduni peetava seeria neljas mäng peetakse pühapäeval Kiilis. Chocolate Boysi pallurid ei nõustunud, et tänu võidule haarasid nad ohjad enda kätte. «Mõlemad meeskonnad on tugevad – oma plusside ja miinustega,» tõdes Reiner diplomaatiliselt.


Rasket heitlust ootavad ka kehralased. «Pühapäevaseks mänguks tuleb nüüd eriti hoolikalt valmistuda. Oleme varemgi raskes olukorras paremini mänginud,» säilitas Lepp optimismi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles