USA alistas hoki MMil kollanokast väravavahi abiga Soome

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19-aastane John Gibson tegi USA koondise väravas suurepärast tööd.
19-aastane John Gibson tegi USA koondise väravas suurepärast tööd. Foto: SCANPIX

Jäähoki MMil pidi esimese kaotuse vastu võtma üks kahest võõrustajariigist Soome, jäädes 1:4 alla USAle.

Ameeriklased läksid seejuures riskile, pannes väravasse vaid 19-aastase John Gibsoni. Tänavu USAs peetud juunioride MMil USA võidule aidanud ning turniiri parimaks mängijaks valitud Gibson tõrjuski 31 soomlaste viset ning Craig Smithi kübaratrikk tõi ameeriklastele tabelisse ühe kaotuse kõrvale kolmanda võidu. USA neljanda värava viskas Stephen Gionta, soomlaste tabamus jäi Jarno Koskiranta arvele.

Soomel on samuti kirjas kolm võitu ja kaotus, ent üks võit on saadud lisaajal ja seega jäädakse USAst tabelis punktiga maha. H-gruppi juhib täiseduga kolm mängu pidanud Venemaa.

S-grupi hilisõhtuses mängus said väljakuperemehed rootslased kindla 5:1 võidu naabrite norrakate üle. Rootsi poolel viskas kaks väravat Gabriel Landeskog, ühe tabamuse said kirja Loui Eriksson, Andreas Jamtin ja Elias Falth. Norra auvärava autor oli Marius Holtet. Rootsi on alagrupis kolme võidu ja ühe kaotusega teisel kohal, Norral on nüüd kirjas kaks võitu ja kaks kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles