Teises pronksimängus rollid vahetusid – Rapla surve murdis Tarva

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla (valges) alistas korvpalli meistriliiga pronksiseeria teises kohtumises Rakvere Tarva 83:61 ja seega selgub pronksiomanik kolmandas kohtumises.
Rapla (valges) alistas korvpalli meistriliiga pronksiseeria teises kohtumises Rakvere Tarva 83:61 ja seega selgub pronksiomanik kolmandas kohtumises. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Korvpalli Eesti meistriliiga pronks antakse välja pühapäeval. Eile peetud kohtumises alistas Rapla TYCO võõrsil Rakvere Tarva 83:61 ja viigistas seeria seisu. Otsustav lahing peetakse samuti Rakveres. «Selles mängus saab otsustavaks see, mis meestel kõrvade vahel. Midagi juurde ju enam ei õpeta,» teadis Rapla peatreener Indrek Ruut.

Eile sai selgeks mitu olulist asja. Esiteks. Rapla meeskond on võimeline ka Tarva vastu mängima agressiivset kaitset ja sellega nende mängu lõhkuma. Ja kuigi Ruudu sõnul ei valmistunud nad ekstra Tarva põhiviskaja Maris Laksa pidurdamiseks, suudeti lätlase tiibu hästi kärpida.

Teiseks. Tarva ühe võtmemängija Juris Umbraško haige jalg ei pidanud tervet mängu vastu. Ta viskas küll kohe mängu alguses viis punkti, kuid edaspidi oli ühe jala pealt viskava mehe sihik paigast ära. Teisel poolajal ei tekkinud tal enam õigeid võimalusi.

Kolmandaks. Rapla valdavalt noorepoolsed mängumehed tõestasid, et neis peitub palju enesekindlust. Just enesekindel tegutsemine oli ka Ruudu poolt mängu eel meestele sisendatud sõnum. See toimis.

Neljandaks. Kuigi Tarva mängijad on kogenumad, tabas nii mitutki neist medalikramp. Brandis Raley-Ross viskas küll 14 punkti, ent tema mäng oli liimist lahti ja pall näis käes nagu kuum kartul. Selle tulemuseks oli seitse pallikaotust. Kaido Saksa kaks ja Laksa viis punkti pole samuti meeste tasemele vastavad. Ja mõistagi kogu meeskonna 24 pallikaotust ning nadi lauavõitlus – vastastel lubati ründelauast noppida 14 palli. Seda on palju.

Viiendaks. Eilse mängu põhjal ei saa teha pühapäevaks mingeid järeldusi. Ilmselt ei kujuta Rapla mängijad ka ise ette, millised pinged võivad neid pühapäeval painata. Sama kehtib Tarva kohta.

Rapla juhtis eile sisuliselt algusest peale. Juba suureks vaheajaks oli neil 16-punktiline edu ja turvalist vahet hoiti lõpuni. «Täna oli Rapla kord võita, nad mängisid hästi,» tunnustas Tarva peatreener Andres Sõber vastast, ent lisas, et kaotus teda ei heiduta. «Ma ei arva, et Rapla suudab pühapäeval samamoodi peale tulla.»

Üks detail tegi Sõbrale pahameelt. Ta selgitas, et Rapla mängijatel on viskajat kattes komme lüüa enne viset talle vastu küünarnukki. Kohtunikud seda aga ei märka. «Ma olen vana kooli mees ja sellised asjad mulle ei meeldi. Eks Rapla ja Kalevi vaheline seeriagi näitas ära, kuidas asjad on … Tühja koha pealt ei teki ju midagi,» märkis ta.

Ruut jäi oponendi süüdistust kuuldes rahulikuks. «Selleks et vilistada, on väljakul kohtunikud, meie asi on aga mängida nii, nagu lubatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles