Ferguson kardab kaotada ja ihkab veelgi suuremat edu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi pikaaegne peatreener Sir Alex Ferguson teatas täna erruminekust
Manchester Unitedi pikaaegne peatreener Sir Alex Ferguson teatas täna erruminekust Foto: AP / Scanpix

Manchester Unitedi jalgplliklubi peatreener Alex Ferguson teatas, et teda kannustab treeneritöös pidevalt soov tõestada, et ta pole treeneriameti jaoks liiga vana.

Kui Manchester alistab Meistrite liigas tuleval kolmapäeval Barcelona, saab Fergusonist teine treener, kes jõudnud Euroopa karikavõiduni jõudnud kolmel korral.

«Iga edu toob suuremaid ootusi,» sõnas 67-aastane juhendaja BBC-le. «Ootan alati lööki hammastesse – pealkirju stiilis «Fergusoniga on lõpp».»

Ferguson lõpetab Unitedis oma 23ndat hooaega, kuid arvab, et hoolimata suursugusest numbrist kritiseeritakse teda sama karmilt, kui ükskõik millist muud treenerit, kui ta rahva ootusi ei täida.

«Seda ei saa vältida, kui sul on paar kehva tulemust,» sõnas ta. «Vaadake, mis toimub hetkel Arsene Wengeriga – leian, et see on uskumatu. See on küll halb, kuid kui tänapäeval sa igat mängu ei võida, siis meediakultuuris oled vuhinal kadunud.»

Ferguson elas oma kõige hullema hooaja üle 1989. aastal, kui meedia teda pidevalt tümitas. Hiljem on mees öelnud, et sama aasta detsember oli tema karjääri jooksul kõige tumedam periood.

Sellest ajast saati on mees aga tüürinud Unitedi 11 Inglise liiga, viie FA karika ja kahe Meistrite liiga võiduni.

Kui Manchester ka tänavu Meistrite liiga võidaks, pole Fergusonil jäänud just eriti palju saavutada. Kuid šotlane väidab, et tema soov jätkata on tugevam kui varem.

«Mul pole raske ennast motiveerida – olen õnnelik, et kuulun õigesse klubisse ja see motiveerib mind alati,» selgitas Ferguson, kes on peatreenerina juhendanud 1274 Unitedi mängu. «Manchesterilt oodatakse võidu igas mängus, nii et väga raske on võtta vabalt või puhata ja see sobib mu iseloomuga. Ootused ja hirm kaotada aitab sul kogu aeg tipus püsida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles