Ametlik: ManU nimetas järgmiseks kuueks aastaks peatreeneriks David Moyesi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Moyesist (vasakul) saab Sir Alex Fergusoni järel Manchester Unitedi uus peatreener.
David Moyesist (vasakul) saab Sir Alex Fergusoni järel Manchester Unitedi uus peatreener. Foto: SCANPIX

Inglismaa tänavuseks jalgpallimeistriks kroonitud Manchester United, kelle peatreener Sir Alex Ferguson käesoleva hooaja lõppedes ametist lahkub, nimetas uueks peatreeneriks senise Evertoni juhendaja, šotlase David Moyesi.

Moyes asub ametlikult uuele tööle 1. juulil. Tegu oli Fergusoni isikliku valikuga, nagu 71-aastane šotlane pressikonverentsil kinnitas. 50-aastane Moyes juhendas Evertoni 11 aastat.

«Otsus langes Davidi kasuks ühehäälselt. Ta on erakordselt tugeva tööeetikaga mees ning olen tema tegemisi ammu imetlenud. Uurisin temalt juba 1998. aastal, kas ta oleks abitreeneri ametist huvitatud. Pole kahtlustki, et tal on olemas kõik omadused, mida selle klubi peatreener vajab,» sõnas 26 aastat ametis olnud Ferguson.

Moyes alustas karjääri mängijana Glasgow Celticus ja Preston North Endis. Seejärel võttis ta Prestonis üle treeneriameti ning siirdus 2002. aastal Evertoni juhendajaks. Tema käe all lõpetas Everton 2005. aastal kõrgliiga neljandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles