Port: antidoping ei nõua veel Veerpalu vanade proovide avamist

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: Priit Simson

Eesti Antidoping otsustas, et ei nõua veel Andrus Veerpalu vanemate dopinguproovide avamist.

Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port selgitas, et Rahvusvaheline Suusaliit FIS ja Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur WADA tegelevad niikuinii Veerpalu juhtumiga. «Mingi lahendus peab tulema selle aasta jooksul, arvatavasti suvel. Ootame nende otsuse ära ning siis vaatame, mida teha, mida mitte.»

Pordi sõnul pole tal infot, mida WADA täpselt teeb, sest see organisatsioon tegutsemist ei reklaami: «Nad peavad kasvuhormooni testimiseks välja töötama metoodilise lahendi, mida kohtus ei saa vaidlustada, ning panema paika piirväärtused. Arvan, et praegused piirväärtused väga dramaatiliselt ei nihku. Kui nii läheb, tekib omapärane olukord: Veerpalu on dopingutarvitamises süüdi, kuid kohus on ta võistluskeelu tühistanud.»

Port teatas, et Eesti Veerpalu juhtum peab selguse saama Eesti spordi ja suusatamise hüvanguks. «Nii meie kui EOK võitleme ühise asja – puhta spordi – eest. Üheski juhtumis ei tohi jääda ainsatki kahtlust. Kõik õhusolevad asjad tuleb selgeks teha: kas on dopingut tarvitatud või mitte. Formaalsust ei tohi siinjuures olla.»

Eesti Antidopingul oli ka konstruktiivne kohtumine Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli ja peasekretäri Siim Suklesega: «Silusime seisukohti ja jõudsime ühistele arusaamadele. EOK lubas, et meie töösse ei sekku. Antidoping tegutseb tõendite ja vihjete põhjal ning me ei peagi olema sportlaste jaoks mugav asutus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles