Girol võitis etapi Cavendish, Kangert lõpetas peagrupis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Cavendish (keskel).
Mark Cavendish (keskel). Foto: SCANPIX

Itaalia velotuuril täna kavas olnud kuuenda etapi võitis grupifinišis britt Mark Cavendish (Omega Pharma – QuickStep). Tanel Kangert (Astana) lõpetas etapi 43. kohaga, vahendab Rattaprofid.ee.

Mola di Barist Margherita di Savoiasse viinud 169 kilomeetri pikkune etapp oli praktiliselt ilma tõusudeta ning oli ülimalt tõenäoline, et võitja selgub grupifinišis. Nii ka läks – jooksikud said püütud umbes 30km enne finišit ning sprinterite tiimid ei lubanud enam kellelgi grupist põgeneda.

Finishisirgel näitas parimat minekut Cavendish, teise koha sai itaallane Elia Viviani (Cannondale) ning kolmas oli austraallane Matt Goss (Orica-GreenEdge). Kangert sai samuti kirja võitjaga sama aja.

Kokkuvõttes jätkab Giro liidrina Luca Paolini (Katjuša). 17 sekundit kaotab talle Colombia rattur Rigeberto Uran (Sky) ning kolmas on Movistari meeskonda esindav Beñat Intxausti. Kagert on kokkuvõttes 50. kohal, liidrist maas 3.20. Astana liider Francesco Nibali hoiab neljandat kohta, kaotades Paolinile 31 skundiga.

Homme on tuuril kavas künklik etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles