Korjus võib nädalavahetusega teenida maksimaalselt 48 punkti

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus ja tema uus sõiduvahend, millega tuleks võimalikult ruttu sõbraks saada.
Kevin Korjus ja tema uus sõiduvahend, millega tuleks võimalikult ruttu sõbraks saada. Foto: KOIRANEN MOTOSPORT

Nädalavahetusel stardib Kataloonia ringrajal vormel GP3 sari, kus on võistlustules ka Eesti äss Kevin Korjus. Kui Eesti vormelisõbrad on viimastel hooaegadel harjunud lihtsa Vormel Renault sarja reeglitega, siis GP3 punktisüsteem on veidi teine.

Võistlustulle asub sel hooajal üheksa tiimi, kellel igaühel on stardis kolm võrdset vormelit. Kokku võisteldakse sel hooajal kaheksal etapil. Igal etapp koosneb harjutussessioonist, kvalifikatsioonist ja võistlussõitudest.

Kui Vormel Renault sarjas sõideti mõlema sõidu kvalifikatsioon, siis GP3 sarjas piisab ühest 30-minutilisest ajasõidust.

Kvalifikatsioon, mille võitja kontole kantakse automaatselt neli punkti, paneb paika esimese sõidu stardijärjekorra. Esimeses võistlussõidus jagatakse punkte sarnaselt vormel-1 sarjale esimesele kümnele võistlejale (25 – 18 – 15 – 12 – 10 – 8 – 6 – 4 – 2 – 1). Lisaks teenib kaks lisapunkti kiireima ringi püstitaja.

Teist võistlussõitu silmas pidades on kõige õnnelikum mees esimeses sõidus kaheksanda koha saanud piloot. Nimelt minnakse teises sõidus starti esimese sõidu lõpp-protokolli järgi, ainult et TOP 8 pööratakse vastupidisesse järjekorda. Ehk siis teist sõitu alustab esimeselt kohalt esimeses sõidus kaheksandaks jäänud piloot, teiselt kohalt seitsmendaks jäänud mees, kolmandalt kohalt kuuendaks jäänud mees jne.

Teises sõidus teenivad punkte vaid esimesed kaheksa sõitjat  (15 – 12 – 10 – 8 – 6 – 4 – 2 – 1). Sarnaselt esimesele sõidule teenib kaks lisapunkti kiireima ringi välja sõitnud piloot.

Seega on ideaalse nädalavahetuse korral – kvalifikatsiooni esikoht, mõlema sõidu võit ja kiireimad ringid – võimalik teenida GP3 sarjas 48 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles