Evert Ressarilt võimas rekordiparandus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evert Ressar
Evert Ressar Foto: Vibuliit
23. mail toimus Pärnus Tammiste vibustaadionil võistlus, kus plokkvibulaskurid uuendasid viit Eesti rekordit.

Meeste arvestuses uuendas Evert Ressar rekordeid 90, 70 ja 50 m distantsidelt ning kokkuvõttes harjutuses FITA-1. Naiste arvestuses sai 30 m distantsilt rekordiuuendusega hakkama Maarika Jäätma.

Meeste plokkvibu klassis alustas harjutust FITA-1, mis koosneb neljast distantsist, võimsalt Türilt pärit Järvakandi klubi laskur Evert Ressar. Tema tulemus avadistantsilt, milleks on 90 m, ületas Eesti rekordit kolme silmaga. Uued rekordnumbrid on 332 punkti.

70 m uuendas ta senist rekordit samuti kolme silmaga – uus rekord on nüüdsest 345 punkti. Olgu lisatud, et nädala jagu tagasi uuendati sel distantsil ka maailmarekordit, mis hetkel on 358 silma.

Peale kahte distantsi peetud lõunapausi jätkas Ressar rekordite püstitamist. Kolmandal distantsil 50 m ületas ta senise rekordi 1 silmaga – uus rekord on  345 punkti.

Vaid viimasel 30 m distantsil ei jätkunud enam jõudu uut rekordit püstitada. Tulemus sellelt distantsilt 355 silma jäi kehtivale rekordile 4 punktiga alla.

Kokkuvõttes aga Ressarilt harjutuses FITA-1 tulemuseks 1377 silma ning võimas Eesti rekord. Senise rekordi ületas see tulemus tervelt 25 silmaga. Nädal tagasi püstitatud maailmarekord on selles harjutuses 1419 silma (1440 võimalikust).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles