Supersõidu teinud Kangert lõpetas Girol eraldistardi 3. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: SCANPIX

Itaalia velotuuril Giro d'Italial oli täna kavas 54,8 km pikkune eraldistardist etapp Gabicce Marest Saltarasse. Etapi võitis Alex Dowsett (Movistar), ülihea sõidu tegi aga Astana proff Tanel Kangert, lõpetades suurepärase kolmanda kohaga.

Teise koha saanud mullune Tour de France'i võitja Bradley Wiggins edestas eestlast vaid nelja sekundiga, kaotades Dowsettile 10 sekundit. Kangertil kogunes lõpujoonel võitjale kaotust 14 sekundit.

Kangerti selja taha jäänud meeste nimekiri näeb aga välja nagu rattamaailma tippude A ja O - nii kaotas meeskonnakaaslane, Astana liider Vincenzo Nibali talle seitsme, kahe aasta tagune Touri võitja Cadel Evans (BMC) 25 ning Sergio Henao (Sky) ja Michele Scarponi (Lampre) 39 sekundit, Giro mullune võitja Ryder Hesjedal aga näiteks koguni kaks minutit ja üheksa sekundit.

Kangert sõitis tõusvas joones, kaotades poolel maal olnud vaheajapunktis näiteks Dowsettile 42 sekundiga. Nibalilt võitis eestlane distantsi teise poolega aga tagasi peaaegu minuti.

Astana jaoks oli päev igati õnnestunud, sest üldarvestuses tõusis liidriks Nibali. Evans kaotab talle 29 sekundiga, Robert Gesink (Blanco) aga juba 1.15 ja Wiggins 1.16. Kangert tegi üldarvestuses kõva tõusu ja on nüüd 12. kohal, kaotades Nibalile kolm minutit ja kaks sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles