Sokk: ma pole varem nii kaugelt ja nii olulist viset tabanud

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Soku vise poolelt väljakult tõi Kalevile dramaatilise võidu.
Tanel Soku vise poolelt väljakult tõi Kalevile dramaatilise võidu. Foto: Karli Saul/SCANPIX

«Ma ei mäleta, et oleksin oma karjääri jooksul tabanud nii olulise viske ja veel nii kaugelt,» lausus Tanel Sokk, kes suutis Eesti meistriliiga finaalseeria teises kohtumises tabada koos lõpusireeniga keskjoone lähistelt ja tuua sellega oma meeskonnale 72:71 võidu Tartu Rocki üle.

«Mul oli õnne! Mingit tunnet küll polnud, aga aeg oli otsas ja tuli visata. Meeste vahelt nägin, et läks sisse… mis sa ikka kohe oskad teha selle peale,» rääkis Sokk, kes pärast viset meeskonnakaaslastest moodustunud kuhja alla mattus.

Kuigi võit tuli Kalevile õnnega pooleks, oli Sokk arvamusel, et nad väärisid seda. «Sellega ei taha ma kuidagi pisendada Rocki head mängu, ka nemad oleksid võitu väärinud,» kiitis ta vastaseid.

Tegelikult olidki võidu võtmed Rocki käes. Pisut üle kahe sekundi jäi mängida, kui Rocki tagamehel Rain Veidemanil oli 70:69 eduseisus kasutada kaks vabaviset. Esimene läks mööda, teise üritas ta juba meelega mööda visata, et mängukell käivituks ja Kalevil ei jääks vasturünnakuks aega, kuid just see pall sopsas läbi rõnga ja Kalevil tekkis võimalus pall otsajoone tagant mängu panna.

«Tanel tegi mulle tagasi! Aga pidi see siis nüüd juhtuma…» õhkas Rocki peatreener Gert Kullamäe, meenutades aastatetagust korda, kui ta ise Rocki särgis mängides finaalseerias viimase sekundi viskega võidu Rockile tõi. «Selline vise ilmestab meie meelisspordiala.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles