Galerii: rallikrossi EMV avaetapil läks võit uustulnukale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kulbilohu rajal tehti algust Eesit meistrivõistlustega rallikrossis ning kiireimas SuperCar-klassis võidutses Otto Täht, kellele on tegu esimese täishooajaga rallikrossis.

Talle järgnesid Euroopa meistrivõistluste kogemusega Sten Oja ja uustulnuk Mait Pikkof. Kahjuks olid võistluste varasemas etapis sunnitud katkestama nii eelmise aasta meister Helmet Palm, kui ka sarjaga äsja liitunud Ranno Bundsen. 2011. aasta meister Sten Oja maadles käigukastiga ning pidas seda ka üheks võidu kaotuse põhjuseks.

«Teadsime, et oleme kiired, kuid varasem külg-külje kõrval sõitmise kogemus puudus, seega midagi oodata väga ei osanud. Võistlused õnnestusid täielikult, tulemus oli parim, mis võimalik,» lausus varem rallit sõitnud Täht pressiteate vahendusel.

Kõige osalejaterohkemas Super1600 klassis pidid kahjuks peafavoriidid katkestama juba enne eelsõite. Janno Liguril purunes tõenäoliselt keps ning Siim Saluri sõitis kvalifikatsiooni kiirel ringil betoonseina. Kuna auto on Saluril uus, Citroëni tehasemeeskonna endine Junior WRC masin, siis kõiki vajaminevaid varuosi veel saabunud polnud. Võitis Arvo Kask, järgnesid Priit Rebane ja Riho Loit.

Arvo Kask pidas konkurentide katkestamist üheks peamiseks põhjuseks, miks võit ka võrdlemisi lihtsalt kätte tuli. Tema selja taga toimus aga oluliselt armutum võitlus, finaalsõidus olid küll ees Riho Loit, kuid viimasel ringi viimases kurvis pidurdas ta end trajektoorilt välja ning sedasi võis Rebane napsata teise koha.

Klassis Junior1600 saavutas parima tulemuse Keiro Orgus, temale järgnes Mart Tikkerbär.

TouringCar ehk tagaveoliste autode klassis võitis möödunud aasta meister Kalmer Vaht Ladal. Temale järgnesid Siim Sündema ja Margo Soomets (mõlemad BMW). Soomets oli juba hommikustel treeningsõitudel tabanud valli ning käinud üle katuse, kuid õnneks saadi auto korda ning Soometsal õnnestus jõuda poodiumi viimasele astmele.

Detailsed tulemused: http://www.mylaps.com/en/events/895173

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles