Karpak läheb Meistrite Karika regati finaalsõitu teisena

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak.
Deniss Karpak. Foto: Riina Ramst

Itaalias Garda järvel jätkub EUROSAF Champions Sailing Cup sarja esimene etapp, Garda Trentino Olympic Week regatt, kus Deniss Karpak lõpetas regati avaseeria sõidud 2. kohaga.

Karpak (KST) tuli eilsetes sõitudes kahel korral viiendaks ja viimases sõidus esimeseks. Kokkuvõttes lõpetas Karpak regati avaseeria 60 mehe seas 2. kohaga. Samuti Finn-klassis võistlev Lauri Väinsalu (ROPK) sai kirja resultaadid 22, 23 ja 20 ning lõpetas regati 18. kohaga. Avaseeria sõitude summas oli parim britt Ed Wright.

Pühapäeval peetavasse regati viimasesse ja otsustavasse finaalsõitu pääses 6 Finni purjetajat. Igaüks neist saab punktidena kaasa avaseeria koha. Ed Wrightil (GBR) on seega 1 punkt, Deniss Karpakil (EST) 2 punkti, Ivan Kljakovic Gaspicil (CRO) 3 punkti, Filippo Baldassaril (ITA) 4 punkti, Ioannis Mitakisel (GRE) 5 punkti ja Piotr Kulal (POL) 6 punkti. Finaalsõidus rakendatakse tavalist punktiarvestust, kus 1. koht = 1 punkt, 2. koht = 2 punkti jne. Avaseeria koha ja finaalsõidu koha summeerimisel saadakse võistleja punktisumma, kusjuures vähem punkte kogunud võistleja on regati lõpptulemustes eespool.

Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) sõitis Laser Standard-klassis välja resultaadid 11,11 ja 15 ning lõpetas regati 102 sportlase seas 18. kohaga. Finaalsõitu läheb juhtpositsioonilt austraallane Tom Burton.

Naisteklassis Laser Radial olid Anne-Mari Luige (ROPK) päeva saagiks 36., 24. ja 26. koht ning 47 naise hulgas kokkuvõttes 25. koht. Anna Pohlak (TJK) aga finišeeris täna tulemustega 32, 10 ja 28 ning lõpetas regati 28. kohaga. Liidriks on enne finaalsõitu iirlanna Annalise Murphy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles