Kirsipuu: «Kangert näitab, kui kõva ta on!»

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: SCANPIX

Tanel Kangert teeb ajalugu. Laupäeval sai ta Itaalia velotuuri eraldistardiga sõidus kolmanda koha, pühapäeval kerkis kokkuvõttes kümnendaks. Kõige selle juures oli tal jõudu aidata Girol esimeseks tõusnud tiimikaaslasel Vincenzo Nibalil roosat liidrisärki kaitsta.


«Kangert näitab, kui kõva ta tegelikult on,» sõnas Astana meeskonna spordidirektor Jaan Kirsipuu. «Ta on ilmselgelt elu parimas vormis.»

54,8 km pikkuse temposõidu kolmas koht üllatas nii Kirsipuud kui rattamaailma. Kangert jäi alla vaid Alex Dowsettile ja Bradley Wigginsile vastavalt 14 ja 4 sekundiga, kuid edestas 7 sekundiga Nibalit. «Minu eesmärk oli hästi sõita, kuid 54 km on pikk maa. Loomulikult olen tulemusega rahul ja nüüd ootan huviga mägietappe,» kommenteeris Kangert.

«Astana lubas Kangertil eraldistarti täiega panna ja mees panigi. Selline ta tase on,» kiitis Kirsipuu. «Tiimil on hea, kui keegi lisaks Nibalile igaks juhuks kõrgel kohal püsib.»

Pühapäevane nelja tõusuga etapp oli senistest raskeim ning Kangert taas aktsioonis. Kui oli vaja peagrupile hoogu lisada, võttis Kangert mõistagi vedaja töö endale. Põgenikke küll kätte ei saadud, ent ligi 30 ratturist koosnev seltskond rebis ülejäänutega vahe sisse, kaotas võitjale vaid veidi üle minuti ning eestlase turvatud Nibali säilitas liidrisärgi.

Kirsipuu on pisut mures, et Kangert peab liiga palju tööd tegema. «Kahjuks pole Astanas mingil põhjusel teist meest, kes suudaks Nibalit temavääriliselt aidata. Ka pühapäevasel etapil jäid Kangert ja Nibali liiga ruttu kahekesi.»

Täna on Girol puhkepäev. Kirispuu märkis, et esimese üheksa päeva järel näeb Kangert hea ja tugev välja, aga kuidas ta tuuri lõpuni kestab, on iseasi. «Eelmisel aastal oli ta just Giro lõpus väga tugev,» püsis Kirsipuu optimistlik.

Teisipäeval sõidetakse Girol mäeetapp, kus tuleb alistada kaks esimese kategooria tõusu, neist teise lõpus on finiš.

Giro d’Italia

Seis pärast 9 etappi:

1. Vincenzo Nibali 34:19.31, 2. Cadel Evans +29, 3. Robert Gesink +1.15, 4. Bradley Wiggins +1.16, 5. Michele Scarponi +1.24, 6. Sergio Henao Montoya +2.11, 7. Mauro Santambrogio +2.43, 8. Przemyslaw Niemiec +2.44, 9. Rigoberto Uran Uran +2.49, 10. Tanel Kangert + 3.02.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles