Rocki muutused tõid mängu pinge

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe
Gert Kullamäe Foto: Kristjan Teedema

Kuigi korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria teine kohtumine lõppes Kalev/Cramo napi võiduga, näitaks mäng, et Rock on võimeline kahe viimase aasta meistrit hammustama.

Võrreldes esimese mänguga survestasid tartlased palju aktiivsemalt Rocki mängujuhti Tanel Sokku, samuti ei lastud Kalevi korvialustel meestel domineerida. Vähemalt pool mängust suudeti ohjeldada ka Kalevi tagaliini, ent lõpu eel jäeti neile ikkagi liiga palju tegutsemisvabadust.

«Mul ei ole mängijatele etteheiteid, kokkulepitud asjadest peeti kinni,» sõnas Rocki peatreener Gert Kullamäe. «Heast tundest jääb puudu vaid võidupunkt.»

Kalevi peatreeneri Alar Varraku sõnul suutis ta koos abitreener Martin Müürsepaga ära arvata, mida Rock plaanib, ja seepärast oldi valmis. «Sokku kaeti üle välja väga tihedalt. Märkasin olukorda, kus tartlased viskasid peale, pall oli alles õhus, ent Tanel Kurbas jooksis juba Soku poole, et saaks kohe võimalikule söödule käe vahele.»

Sokk nentis, et vastane kattis teda küll aktiivselt, kuid midagi ülemäära hullu selles polnud. «Tunnen, et jõudsin poolfinaalidega heasse vormi,» sõnas ta. «Tegelikult ongi finaalseeria teine ja kolmas mäng alati raskemad kui esimene või neljas.» Varrak lisas, et heas füüsilises vormis on kogu meeskond ja sellele pandi alus veerandfinaalide ja poolfinaalide vahele jäänud ajal korraldatud treeningulaagris.

Kuigi Rock on seerias taga 0:2, ei näe Kullamäe veel põhjust püssi põõsasse visata. «Kalev võttis kodumängudest maksimumi, aga ka meie oleme tänavu kodus mänginud enesekindlalt,» viitas ta kolmapäeval ja reedel Tartus toimuvatele järgmistele mängudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles