Eesti meistrivõistluste esimesel etapil sõideti uus Audru ringraja rekord

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump
Martin Rump Foto: Toomas Vabamäe

Reedel ja laupäeval sõideti Audrus Eesti autoringraja meistrivõistluste esimene etapp, mis oli ka Läti, Venemaa, Soome ja Balti meistrivõistluste etapiks. Hooaja avavõistlusel näidati väga head kiirust ja senist rajarekordit ületasid mitmed sõitjad. Vormel Scandic arvestuses sõitnud Martin Rump püstitas teises sõidus uue absoluutse rajarekordi.

Vormelautosid oli hooaja esimesel võistlusel stardis kuus, kvalifikatsiooni kiireim oli Martin Rump, teine Marcus Lukas Kiisa ja kolmas Nanci Ristla. Esimeses sõidus oli samuti kiireim sõitja rajal Rump, kes võitis sõidu Kiisa ja Erko Vallbaumi ees, sõidu alguses kolmandal kohal sõitnud Ristla pidi taanduma kuuendale kohale. Teises sõidus oli taas kiireim STCC sarjas Vormel renault 1.6 avaetapi võitnud Rump, kes nüüd Eesti meistrivõistlusi selles klassis täiseduga juhatab. Rump sõitis välja kiireimal ringil aja 1.11,579, mis on uus absoluutne rajarekord. Teises sõidus oli teine Kiisa ja kolmas Ristla.

BMW 325 Cup arvestuses polnud valitseval meistril Raimo Kullil probleeme võita nii kvalifikatsioon kui mõlemad võistlussõidud. Mõlemas sõidus oli teine Mikk Maaten, avasõidu kolmas koht kuulus Raimo Langile ja teises sõidus oli kolmas Enar-Klaus Kunman.

Kumho Challenge klassis, mis ka Balti MV klass, oli avasõidus kiireim Nikolai Šuravljov, teine Mantas Neverdauskas ja kolmas Airidas Siaurys, parim eestlane oli neljas olnud Steven Puust. Teises sõidus oli võitja sama, teine Siaurys ja kolmas Neverdauskas, neljas taas parima eestlasena Puust.

Baltic Open oli samuti nii Eesti kui Balti MV etapp, uut ringrada oli proovima tulnud selles klassis Pertti Kuismanen, kes Eesti publikule tuttav. Sel korral oli ta rajal võimsa Ford GT masinaga ja sellega näitas ta ringiaegu, mis olid juba vormelitele väga lähedal. Kaks kindlat sõiduvõitu Kuismanenile, avasõidus järgnesid talle Martynas Griska ja Viktor Vasiljev, teises sõidus aga Griska ja Eidmantas Nekrosius. Baltic Open klassiga olid koos rajal Venemaa meistrisarja klassi Mitjet sõitjad, kellele oli see Venemaa meistrivõistluste etapiks. Tegu on toruraamidel siluettautodega, mille edasiviivaks jõuks on Renault kaheliitrine mootor. Esimese sõidu võitis Povilas Jankavicius Ruben Šumejevi ja Stanislav Serjenkovi ees. Teises sõidus oli kiireim Läti tüdruk Karline Stala, teine Jankavicius ja kolmas Šumejev.

Soome meistrivõistluste klassi oli hooaja avavõistlusel kaks. Camaro Cup klassis osales ka eestlasi, kes küll sõitudes esikolme hulka ei mahtunud. Esimese sõidu võitis Jari Nurminen Janel Nurmineni ja Jukka Haarahiltuneni ees, parima eestlasena oli Raivo Tamm kuues. Teises sõidus oli võitja Jari Nurminen, teine Toni Lähteenmäki ja kolmas Haarahiltunen, Tamm sellel korral neljas. BMW’del sõidetavas Xtreme Race kestvussõitudes said esimese sõidu võidu Juha Huhtala ja Hannu Työppönen, kes võitsid ka teise sõidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles