Absurdne karistus rikkus Kevin Korjuse peo

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Koiranen GP

GP3-sarja avaetapp Barcelonas pidanuks olema Kevin Korjuse (pildil) pidu, paraku röövis absurdne karistus temalt hulga punkte. Esimeses sõidus sai ta 8., teises 2. koha ning kaks lisapunkti kiireima ringiaja eest. Kokkuvõttes on Korjus viies.


Kvalifikatsiooni võitnud Korjus selle eest ettenähtud nelja punkti ei saanud, vaid tõsteti stardirivis kümme kohta tahapoole, sest reedesel vabatreeningul oli ta ignoreerinud kollaseid lippe.

Karistus oli absurdne. Vastavalt reeglitele ei tohi piloot parandada oma kiireimat ringiaega, kui kollased lipud lehvivad. Patustamise hetkel oli Korjusel aga kirjas vaid aeglase rehvisoojendusringi tulemus ning kollased lipud lehvisid finišijoone läheduses. Sõiduandmetest olnud näha, et kollaste lippude tsoonis võeti kiirus selgelt maha, kuid kohtunikke see ei rahuldanud. «Ainus võimalus karistusest pääseda olnuks enne ajavõtujoone ületamist blokki pidurdamine,» torises Koiraneni tiimi juht Marko Koiranen.

Esimeses sõidus oli Korjuse eesmärk tõusta vähemalt kaks kohta, sest teisel päeval startisid kaheksa esimest ümberpööratud järjestuses. Finišis oligi Korjus kaheksas.

Pühapäeval ei õnnestunud Korjusel siiski esikohta hoida, sest stardis kihutas temast mööda neljandana teele läinud tiimikaaslane Aaro Vainio. Soomlasel oli lihtsalt õnne, tema stardisüsteem hakkas mootorit üle kuumendama ning pidur tuli vabastada. Just samal hetkel anti start.

Koiraneni piloodid sõitsid konkurentidega sisse turvalise vahe, kuid nende vahel võitluseks siiski ei läinud. «Kolm ringi enne lõppu sain Vainio tuulde, kuid möödumine oli nii kulunud rehvidega liiga riskantne,» sõnas teise kohaga leppinud Korjus. «Õnneks sain nädalavahetusel vaatamata karistusele normaalsed punktid. Kuigi meil on head autod, peab neid veidi kiiremaks saama. Tööd on palju teha.»

GP3-sarja teine etapp toimub 15. ja 16. juunil Valencias.

GP3 Barcelona

1. sõit: 1. Tio Ellinas 28.06,022, 2. Patric Niederhauser +0,428 ... 8. Kevin Korjus +28,615.

2. sõit: 1. Aaro Vainio 29.44,420, 2. Kevin Korjus +1,808, 3. Patric Niederhauser +6,948.

Kokku: 1. Ellinas 39, 2. Niederhauser 28, 3. Vainio 25, 4. Daly 19, 5. Korjus 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles