Sahkar KTM Racing alustas Eesti motokrossi meistrivõistlusi võidukalt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Kutsar
Karel Kutsar Foto: Martin Mand

Laupäeval sõideti Karksi-Nuias, Ainja krossirajal selle aasta esimene Eesti motokrossi meistrivõistluste etapp. Sahkar KTM Racing meeskond oli kohal täies rivistuses, tiimi rekka oli Euroopast Eestisse toodud ja meeskond valmis võitlema kõrgete kohtade eest. 

MX1 klassis oli stardis Lauri Lehtla, kes tuli selles klassis Eesti meistriks aastal 2010. Lauri jaoks oli see etapp raske katsumus, kuna sõitis murtud ribiga, see oli Portugali GP kukkumise tagajärg. See tähendas kohati väga tugevat valu, eriti just hüpete peal. MX2 klassis oli rivis meeskonna värskeim liige Karel Kutsar ja Henri Roosiorg. Tiimi nooreim sõitja Hardi Roosiorg osales 85 cc sõitudes, mis polnud küll meistrivõistluste etapp, vaid Karksi Cup arvestus.

MX1 ja MX2 klassid sõidavad Eestis koos, kuid eraldi arvestuses. Lauri Lehtla tegi kiire kvalifikatsiooni, et säästa ennast enne sõite, tulemuseks Indrek Mägi ja Priit Rätsepa järel kolmas koht, Karel Kutsar oli neljas ja MX2 klassi teine. Henri Roosiorg oli kvalifikatsiooni 13. kohal, MX2 sõitjate hulgas oli ta kuues. 

Esimeses sõidus sai Lehtla sõidu keskel liidrikohale ja püsis seal lõpuni, võites sõidu Mägi ja Juss Laansoo ees. Avasõidu võit MX2 klassis tuli samuti Sahkar KTM Racing meeskonnale, kui Karel Kutsar sõidu võitis Priit Rätsepa ja Kristjan Rätsepa ees. Open arvestuses oli ta avasõidus viies. Henri Roosiorg oli Open arvestuse 17, MX2 sõitjate hulgas oli ta kaheksas. Teises sõidus haaras Lauri kohe liidrikoha ja kuigi Juss Laansoo viimastel ringidel survet avaldas, suutis ta oma kohta säilitada ja võttis teise võidu nii Open arvestuses kui MX1 klassis. Kutsar pidi sel korral tunnistama Rätsepa paremust, olles MX2 klassis teine, Open arvestuses oli ta taas viies. Henri Roosiorg sai Open arvestuses 16. koha, MX2 arvestuses oli ta seitsmes. 

Lauri Lehtlale kuulus kindel etapivõit Laansoo ja Mägi ees ja ta on peale esimest etappi ka sarja liider. Karel Kutsar kogus Priit Rätsepaga võrdse arvu punkte, kuid etapivõidu kallutas Rätsepa kasuks tema teise sõidu võit. Henri Roosiorg oli MX2 klassi kokkuvõttes kaheksas.

Lauri Lehtla videointervjuu

Hardi Roosiorg oli esimeses 85cc sõidus liider Tamur Talviku tuules, kuid pidi siis gaasitrossi probleemi tõttu rajalt maha keerama. Teises sõidus sai Hardi Tamur Talviku ja Rait Kaimeri järel kolmanda koha. 

Lauri Roosiorg, Sahkar KTM Racing meeskonna juht: «Meistrivõistluste avaetapp läks meil väga hästi, Lauri teenis vaatamata oma vigastusele maksimumpunktid ja saab nüüd enne järgmist etappi, mis sõidetakse 25. mail meie kodurajal Lange motokeskuses, väheke puhata. Karel tegi väga korraliku tulemuse ja tal on peale avaetappi Rätsepaga võrdne arv punkte. Henri sõitis samuti oma tulemuse välja, tema taastumine on plaanipärane. Hardil oli esimene sõit tehniline ebaõnn, kuid teise sõiduga saab rahule jääda. Siit on hea edasi minna järgmisele etapile.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles