Naiste korvpallikoondis alustab valmistumist EM-valikturniiriks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallikoondise peatreener Jaanus Levkoi
Korvpallikoondise peatreener Jaanus Levkoi Foto: Laura Oks

Täna koguneb Eesti naiste korvpallikoondis esimesele treeningule, et alustada ettevalmistust 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste valiktsükliks.

Peatreener Jaanus Levkoi juhendamisel viiakse läbi kahenädalane treeningtsükkel, mille järel sõidetakse Leetu, kus kohtutakse kahel korral valitseva Euroopa meistri Venemaaga. Peale seda on veel mõned päevad treeninguid ning 1.-2. juunil mängitakse Riias Läti U20 koondisega.

Laagris osalevad järgnevad mängijad: Merike Anderson, Viive-Kai Rebane,  Kati Rausberg, Mirjam Nikolai, Annika Köster, Laina Mesila-Kaarmann, Heila Rosenfeldt, Pirgit Püü, Triin Teppo, Mailis Pokk, Kerli Haas, Trine Kasemägi, Birgit Piibur, Marit Maaring, Anastassia Ptitsõna ja Maaja Bratka.

5. juunil sõidab Eesti koondis EM-valikmängudele Luksemburgi, kus eesmärgiks on neljaliikmelise alagrupi võit, sest ainult see tulemus viib edasi järgmise ringi kohtumistele. Selle aasta turniirisüsteemi põhjal võisteldakse neljas alagrupis, igast grupist saab edasi ainult võitja.

Järgmisena kohtuvad kodus ja võõrsil omavahel A ja B ning C ja D grupi võitjad, mille põhjal selguvad finalistid. Ainult võitja tagab koha 2015. aastal toimuvale Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile.

Eesti koondise EM mängud on järgnevad:
7. juuni Eesti – Luksemburg
8. juunil Holland – Eesti
9. juunil Eesti – Kreeka

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles