Numbrid ei valeta: Ogier on Loebistki võimsam

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: SCANPIX

Autoralli MM-sarja liider Sebastien Ogier on esimeste etappidega veenvalt näidanud, et võib hakata domineerima veel võimsamalt kui üheksa korda järjest tiitlini jõudnud Sebastien Loeb. Seda lubab ka statistika.

Esimese viie etapi katsevõitude arvude analüüs näitab, et Volkswagen Polo R-il kihutava Ogieri võiduprotsent on poole suurem kui Loebil mullu sama aja jooksul. Tänavu on läbitud 90 kiiruskatset, millest Ogier on võitnud 39 ehk 43,3 protsenti. Loeb võitis mullu esimesel viiel rallil sõidetud 107 katsest «vaid» 22 ehk 20,5 protsenti.

Tänavu on Loeb osalenud Citroëni roolis vaid kolmel rallil, ent on 17 katsevõiduga ikkagi selles arvestuses Ogieri suurim konkurent. Täishooaja sõitnud pilootidest on Ogierile kõige lähemale jõudnud Mads Østberg Fordi meeskonnast, kelle arvel on 12 katsevõitu ehk 13,3 protsenti sõidetud katsetest. Neljas on selles arvestuses Ogieri tiimikaaslane Jari-Matti Latvala ja viies Citroëni teine piloot Mikko Hirvonen, kes on suutnud võita kõigest kuus katset.

Tänavuse MM-sarja kiiruskatsete võidud:

1. Sebastien Ogier (Volkswagen Polo R) – 39 (43.3%)

2. Sebastien Loeb (Citroën DS3) – 17 (18.8%)

3. Mads Østberg (Ford Fiesta RS) – 12 (13.3%)

4. Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo R) – 8 (8.8%)

5. Mikko Hirvonen (Citroën DS3) – 6 (6.6%)

6. Dani Sordo (Citroën DS3) – 3 (3.3%)

7. Evgeny Novikov (Ford Fiesta RS) – 2 (2.2%)

8. Thierry Neuville (Ford Fiesta RS) – 1 (1.1%)

Bryan Bouffier (Citroën DS3) – 1 (1.1%)

Juho Hanninen (Ford Fiesta RS) – 1 (1.1%)

Allikas: wrc.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles