Ungari meister Tarmo Kink: leidsin selle, mida siia otsima tulin

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink.
Tarmo Kink. Foto: Andres Haabu

Läinud nädalavahetusel Györi ETOga Ungari jalgpallimeistriks kroonitud Tarmo Kink on rahul sellega, et tal on õnnestunud Ungaris ennast taas pildile mängida.

Györi linn võis nädalavahetusel pidutseda täiest hingest – laupäeval krooniti käsipallinaiskond Meistrite liiga võitjaks, pühapäeval kindlustas aga jalgpallimeeskond esimese maa meistritiitli pärast 30-aastast vaheaega. Kingi sõnul oli tegu kogu linna jaoks ülitähtsa saavutusega. «Emotsioonid olid vägevad, rahvas jooksis lõpuvile järel platsile ja särki ei pidanud ära andmagi, see rebiti ise seljast,» naeris ta. Mängijad siiski suurt pidu püsti ei pannud. «Meeskonnaga ikka istusime, aga ei midagi väga erilist,» sõnas Kink Postimehele.

Eesti koondise poolkaitsja leidis enda sõnul Ungarist selle, mida pärast Itaalia Serie B-s Varese meeskonnas veedetud ebaõnnestunud perioodi otsima läks. Jaanuaris Györiga liitunud Kink on Ungaris saanud korralikult mänguminuteid, löönud kolm väravat ning jaganud veel enam väravasööte. «Võib öelda küll, et sain selle, mille järele tulin. Olen tagasi pildis – mitte ainult ei kuulu mingisse klubisse, vaid suudan ka midagi korda saata,» sõnas Kink.

Enda sõnul on ta märksa korralikumas vormis kui Ungarisse tulles. «Seda oli arvata, et kui mängida saan, siis tuleb ka enesekindlus. Olen praegu füüsiliselt palju paremas seisus – kui enne kippusid mõnikord 60. minuti paiku krambid segama, siis nüüd võib ka 92. minutil minna ja võiduväravaid lüüa,» naeris Kink, viidates eelmisel kolmapäeval peetud karikakohtumisele Videotoni vastu, kus just tema viimase minuti pommlöök Györile kahe mängu kokkuvõttes võidu tõi ja nad finaali viis.

Koormus on Kingi sõnul tal viimastel kuudel suur olnud, kuid eestlane ei kurda. «Küsi parem, kust ei valuta! Kergeid vigastusi ikka jagub, sest viimastel nädalatel olen pidevalt pidanud kaks mängu nädalas. Aga pole hullu, sellega harjub,» sõnas Kink, kes eilset võidumängu jälgis pingilt.

ETO seisu muutis eile kergemaks lähima rivaali Videotoni kaotus võõrsil Debrecenile – just see avaski Györi meeskonnale võimaluse juba kolm vooru enne lõppu meistritiitel kindlustada. «Ennustasimegi tegelikult, et Debrecen võidab. Teise mängu tulemus oli meil enne avavilet teada, aga samas arvestasime niikuinii, et peame ka ise võitma,» sõnas Kink.

Motivatsioonipuudust Györil polnud, kuna võõrustati kõige vihasemat konkurenti Ferencvarost. Mängu tulisusest annab aimu ka see, et vastased lõpetasid väljakul kümnekesi ja Györ koguni üheksakesi. «Oli nii või teisiti suur mäng ja suur derbi – neis mängudes tuleb endast maksimum anda tabeliseisust hoolimata. Publik lõi väga mõnusa atmosfääri,» kiitis Kink. «Samas mingit närvipinget polnud, sest teadsime, et viimases voorus mängime tabeli viimasega ja küll me need vajalikud punktid ikka ära võtame.»

Varesest hetkel Györis laenul viibiv Kink jääb lepingu kohaselt Ungarisse ka suviseks ettevalmistusperioodiks ja sügisesteks eurosarja mängudeks. «Selle eesmärgiga mind suuresti siia toodi ja see pole muutunud. Püsivamast lepingust ei ole praegu ka konkreetselt juttu olnud – ma ei taha praegu nii kaugele mõelda. Eks vaatame, mida nemad pakuvad ja mida mina tahan,» jättis Kink tuleviku suhtes otsad lahti.

Lisaks Kingile tuli Ungari meistriks teinegi eestlane – Jarmo Ahjupera. Paraku on ründaja langenud peatreeneri ebasoosingusse ning pidanud seetõttu viimastel kuudel mänge kõrvalt vaatama. Alates suvest sõlmitud leping teise kõrgliigaklubi Ujpestiga tõotab siiski helgemat tulevikku. «Praegu tundub küll, et tal on täitsa normaalne seis – sööb siin kõrval pitsat ja kogub vormi!» lõõpis Kink.

Vaata ka allolevast videost ETO mängijate ja fännide rõõmupidu pärast lõpuvilet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles