Jäähoki MM: Slovakkia alistas kindlalt USA ja tagas koha veerandfinaalis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia jäähokimeeskond.
Slovakkia jäähokimeeskond. Foto: SCANPIX

Soomes ja Rootsis jätkuval jäähoki MMil tagas koha veerandfinaalis Slovakkia koondis, alistades alagrupiturniiri viimases mängus 4:1 USA.

Slovakid asusid juhtima juba 15. mängusekundil, kui värava viskas Branko Radivojevic. Neljandaks minutiks juhiti Martin Barteki väravast juba 2:0 ja kolmandal kolmandikul viis Rene Vydareny slovakid arvulisest ülekaalust 3:0 ette. USA auvärav sündis seejärel tänu Danny Kristo viskele, kuid enamat ameeriklased ei suutnud ja poolteist minutit enne mängu lõppu saatis Marko Dano veel korra litri tühja väravasse.

H-grupi õhtune mäng Soome ja Läti vahel selgitab seega vaid esineliku lõpliku järjestuse - võidu korral võidavad soomlased ka alagrupi, jättes teiseks Venemaa ja kolmandaks USA. Igal juhul jääb neljandaks Slovakkia. Saksamaa ja Prantsusmaa tänane omavaheline kohtumine ei otsusta enam midagi.

S-grupi lõpetas täisedu seitsme võiduga Šveits, alistades viimases voorus 4:1 Valgevene. Teise koha sai Kanada ning kolmanda koha on endale kindlustanud Rootsi, kes mängib õhtul Taaniga. Neljanda edasipääseja selgitavad omavahel tänaõhtuses mängus Norra ja Tšehhi - võitja pääseb veerandfinaali, kaotaja peab kohvrid pakkima.

Järgmiseks aastaks langevad madalamasse divisjoni alagruppide viimased Austria ja Sloveenia. Nende asemel mängivad tuleval aastal kõrgeimal tasemel Kasahstan ja Ukraina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles