Väljakutsuja Švartsman võitis ja asus kabe MM-matši selgelt juhtima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks maailma parimat kabetajat, kaks Aleksandrit. Maailmameister Georgiev (vasakul) ja pretendent Švartsman panid Tallinnas ajud tööle.
Kaks maailma parimat kabetajat, kaks Aleksandrit. Maailmameister Georgiev (vasakul) ja pretendent Švartsman panid Tallinnas ajud tööle. Foto: AFP/SCANPIX

Rahvusvahelise kabe MM-matši kolmanda päeva võitis väljakutsuja Aleksander Švartsman, alistades vastase juba põhimängus.

Peale veidi passiivset avangut matši kolmandal päeval suutis väljakutsuja Švartsman ohjad enda kätte haarata ja saavutada strateegilise edu. Ta keeldus Aleksander Georgievi poolt peale surutud viigivõimalusest ja jätkas mängu. Kuigi Švartsmani võiduvõimalused hakkasid mängu keskel kahanema, jätkas ta oma tugevate strateegiliste käikudega Georgievi survestamist.

«Tegelikult oli mul selles mängus natukene õnne ka. Mängisin loogiliselt 41. käigul 21-26 ja alles pärast selle tegemist taipasin, et kui Georgiev mulle sama loogiliselt vastab, siis tekib mul reaalne võimalus võiduliigutus teha,» rääkis Švartsman.

Valitsev maailmameister vastaski Švartsmanile 42. käigul 35-30. Seejärel loovutas Švartsman Georgievile üllataval kombel tammi, et anda vastasele viimane hävitav löök, millega võttis temalt pea kõik nupud.

Kolmanda päeva lõpuks on Švartsman taganud endale tugeva edu, võites pühapäevase välgu vooru ja tänase päeva põhimängu. Georgiev on seevastu suutnud võita ainult teise päeva kiire lõppmängu.

Matš kestab Tallinnas 18. maini ning mäng algab iga päev kell 10.00. Kõigil huvilistel on võimalik mängu vaadata kohapeal Nordic Hotel Forumis või internetivahendusel aadressil http://wcmm2013.fmjd.org.

Väljakutsuja Alexander Shwarzman tuli maailmameistriks 1998., 2007. ja 2009. ning valitsev maailmameister Aleksander Georgiev 2003., 2004., 2006. ja 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles